2021-03-19
🍽有咩嘢最啱喺醉人夜景嘅高级西餐厅到食?我谂一定系锯扒😆今次到访嘉里酒店入面嘅韩式西餐,食到我人生食过top 3正嘅牛扒,必须通知大家😎。🍽餐厅主打90日「韩式熟成牛排」,而且自设食品工场,所以由最初嘅食物处理已经系自己做埋,所以全套QC有晒信心👍🏻前菜餐包都系餐厅自己整,上菜时热辣辣,做到外脆内软,好食到真系比一百分💯南瓜汤系劲浓郁嘅整法,啖啖南瓜清新甜味,大爱!最后仲有一个火鸡肉整嘅薯球,配上红椒坚果酱,够晒开胃😋。🍽到主菜就系戏肉!肉眼同西冷之间我拣咗肉眼🤤🤤一个好简单嘅分法系肉眼通常比较肥美。90日熟成牛扒可以提升肉质嘅嫩度、风味同肉汁,肉味更加浓厚,加埋五成熟嘅粉嫩,同埋表面做到恰到好处嘅焦香感,真心好食到爆😍😍😍。🍽另外仲试咗松露扁面条配蘑菇酱都系惊为天人😏扁面条一样系自家制,系制作时已经加咗松露落去,所以个松露味系喺个面入面散发出嚟!而个蘑菇酱好Creamy,成个配搭系十分夹,都系一个高质选择❤️。🌃醉人夜景,五星级餐厅,熟成顶级牛肉,松露蘑菇面,优质服务,不亦乐乎