2021-03-24
#旺角阿木台湾面呢间咁出名嘅黄店唔多介绍,就系主打足料嘅台湾牛肉面同地道小食,由台湾老板娘打理,见佢事事都用手去指导员工,感觉佢对所有嘢要求都几高﹗难怪牛肉面同服务都咁好﹗不过就真系成日都大排长龙 ------------------------麻辣牛肉面 $ 65牛肉真系煮到近乎入口即溶,旧旧都切得好靓﹗有得拣一旧都要薄片,我自己就钟意食片,仲有4️⃣大旧,超足料﹗除咗𠮶种溶化口感超正,仲好入味,而且唔会觉得咸,系真系吸晒汤个种香味😭😭点解可以咁好食😭面质烟韧有弹性,加埋汤底真系无得弹😍🥰-----------------------蕃茄牛肉面 另外我另一次食咗蕃茄牛肉面,汤底都牛肉就一样入味!基本上个牛肉同其他牛肉面差唔多。————-------肉燥拌面 $42夜晚想食平啲啲,又唔想食咁多肉,所以我自己就叫咗个拌面,出面食胖面最怕咸同肥,但呢到个肉燥真系啱啱好,香之余个调味做得好开胃,而且唔会话好口渴,我个人觉得女仔细食啲食呢个就啱啱好——啱啱好可以再拣个小食,好似蛋饼𠮶啲食🤣牛肉面嘅话细食少少嘅女仔就真系可能食唔晒啲牛㗎-----------------------盐酥鸡 $38我就
------------------------
麻辣牛肉面 $ 65
-----------------------
蕃茄牛肉面
————-------
肉燥拌面 $42
-----------------------
盐酥鸡 $38
我就觉得肉燥面同人share一个盐酥鸡都几正🤣份量真系啱啱好,盐酥鸡热辣辣咁上,真系要吹凉少少先食到个种新鲜度食落唔会太厚粉,几香脆,调味都落得好平圴﹗
------------------------
推荐:🌕🌕🌕🌗🌑
性价比:🌕🌕🌕🌘🌑
价钱其实同香港其他台湾菜差唔多,又唔系去到特别贵,但份量就好足真系食过当少有牛肉面啲牛肉煮得咁好味,🧚🏻♀️想唔使等得咁辛苦可以用GULU拎飞,不过就要全员到齐先可以入座喔🌟