2021-06-02 31 浏览
我唔系阿仙奴fans,我直头唔了解足球界呢回事😂朋友仔都唔系阿仙奴粉丝,但佢以前都有睇过波所以佢对餐厅入面嘅摆设都略知一二~~我冇理咁多🙃我挂住食食食!因为佢哋嘅dinner set 有齐晒沙律、多士、餐汤同餐饮之余仲样样都好味👏🏻见到好得意嘅足球场碟装住一大樽沙律! 个presentation我俾十分👍🏻入面仲有爆珠添呀😳碗汤望落平平无奇咁...系超多萝卜蓉嘅萝卜汤!估唔到嚟食西餐会有个咁中式嘅餐汤~ 仲要咁好味!!好有惊喜🤩蒜蓉包都烘得又热又脆!最紧要系蒜蓉味好香🥰讲番我哋两个点嘅主菜👩🏻‍🤝‍👨🏼<<香烧美国Creekstone牛肉眼拼法国鹅肝>>($238)鹅肝外皮微脆~ 内里软软的! 入口即化🤤肉眼嘅成数烧得刚好💯七成熟嘅肉质鲜美嫩滑,配合埋旁边香甜嘅紫薯蓉...真系食到有种唔够喉嘅感觉😩<<波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉意大利饭>>($168)呢一款其实可以拣扁面~什至可以拣鲜蕃茄汁!不过朋友仔知我钟意食risotto👩‍❤️‍💋‍👨果然冇点错!成碟饭好creamy!!每一粒饭都俾浓厚嘅白松露酱包围!虽然望落碟
我唔系阿仙奴fans,我直头唔了解足球界呢回事😂

我冇理咁多🙃
我挂住食食食!

入面仲有爆珠添呀😳

碗汤望落平平无奇咁...
系超多萝卜蓉嘅萝卜汤!
估唔到嚟食西餐会有个咁中式嘅餐汤~ 仲要咁好味!!
好有惊喜🤩
蒜蓉包都烘得又热又脆!
最紧要系蒜蓉味好香🥰
香烧美国Creekstone牛肉眼拼法国鹅肝

讲番我哋两个点嘅主菜👩🏻‍🤝‍👨🏼
鹅肝外皮微脆~ 内里软软的! 入口即化🤤
肉眼嘅成数烧得刚好💯
七成熟嘅肉质鲜美嫩滑,配合埋旁边香甜嘅紫薯蓉...
真系食到有种唔够喉嘅感觉😩

呢一款其实可以拣扁面~
什至可以拣鲜蕃茄汁!
不过朋友仔知我钟意食risotto👩‍❤️‍💋‍👨
波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉意大利饭

果然冇点错!
成碟饭好creamy!!
每一粒饭都俾浓厚嘅白松露酱包围!
虽然望落碟饭唔系好大,但食晒都好饱🤗
所以龙虾虽然得半只~
但打卡都够晒睇头🦾
Tiramisu

因为order dinner set 就可以6折优惠价食埋甜品💁🏻‍♀️
叫咗个我平时唔会食嘅<<Tiramisu>>($68)
因为睇相...佢个卖相最精致吸引🙆🏻‍♀️
果然唔止靓~ 味道方面都好出色!!
咖啡味好浓!
而且佢系用海绵蛋糕、木槺粉同咖啡味啫喱相间~ 造成多重口感! 入口有好多层次上嘅冲击🤯
正👏🏻👏🏻👏🏻
香烧美国Creekstone牛肉眼拼法国鹅肝