2019-12-12
支持黄店系列 (💛黄色行为: 罢市、店内文宣、支援手足)用餐环境好舒适,比人一种懒懒闲既感觉🤤好搞笑既系佢地啲全日餐,全部用「是但」、「唔想谂」、「我唔食肉」等等命名,啱晒唔想谂食咩既懒鬼💀食完之后,大家一致认同食物质素唔差,但所有野食都同预期好唔一样😬▪香煎三文鱼扒 $168 (5/5)肉眼可见已经煎到逼晒啲鱼油出黎🐟一放入口就感受到丰腴既鱼油香,成块扒好软嫩,皮边微微焦脆,感觉幸福🥰▪啤酒薯条配黑松露酱 $52 (4.5/5)以为啤酒薯条=粗身薯条🤔黎到发现系幼身,重点系佢个texture完全系薯角黎😱从来无食过咁既质地既薯条,好正!配埋黑松露酱劲惹味🤤▪水牛城鸡翼 $62 (3/5)六十几蚊得4只全翼,唔算好抵食🤭炸得几脆,但辣酱怪怪地味,觉得佢几似M记只脆香鸡翼😅▪烤鸡肉菠菜忌廉汁意大利饭 $82 (2/5)菠菜忌廉汁意大利饭,一睇到个名应该会联想到好似青酱risotto咁成pat饭青青地、绿绿地既意粉😳………结果佢竟然系忌廉汁意大利饭+几条菠菜😓鸡肉份量少同偏鞋,不过饭既质地都唔错,有意大利饭既质感喺度。▪Set D: 明太子扁意粉配三文鱼籽 $118 (2/5)系成餐饭既重
(💛黄色行为: 罢市、店内文宣、支援手足)
▪香煎三文鱼扒 $168 (5/5)
▪啤酒薯条配黑松露酱 $52 (4.5/5)
以为啤酒薯条=粗身薯条🤔
▪水牛城鸡翼 $62 (3/5)
▪烤鸡肉菠菜忌廉汁意大利饭 $82 (2/5)
………结果佢竟然系忌廉汁意大利饭+几条菠菜😓
系成餐饭既重点LOLLL
虽然味道唔差,但份量真系细到我地成枱人都呆咗😧
好多西餐厅既「港女意粉」都细细份既,但细到咁真系第一次见。
明明见到隔离枱既意粉都劲大兜,好疑惑我地张枱出左咩事先会细到咁?
虽然唔想为难店员,但出于好奇都系忍唔住show相问店员: 系咪Set既意粉会特别少?
不过店员图都未睇,就话意粉份量系fixed,只会夹两撮。但再望返张图,其实好似2撮都无㖞…所以最后都系factcheck唔到。
讲返味道,明太子味唔算好浓但可接受,意粉质地合格,做到al dente😎
话说返到屋企先醒起佢系比蟹籽,唔系三文鱼籽…
▪oreo奶昔 $45
好难唔好饮既邪恶奶昔冰冻好饮,唔会太甜腻,仲加左两块oreo饼入去!
题外话/补充资料:
▪切饼费 $40
虽然食物质素颇为参差,但最好既地方系佢切饼费好平,几适合庆生!(四十蚊依个数系计全枱,唔系人均)