旺角广华街附近有三间甜品店系好多人..特别系年轻朋友嘅聚脚点或者系下场热点(明嘅人就会明🤣)。另外两间小编都试过😎今次就试下呢间以校园装修风格闻名嘅甜品舖啦!店铺加入咗唔少校园元素👩🏻‍🏫例如枱凳同功课薄餐牌,真系有种番咗中小学嘅感觉😝睇得出店家摆咗唔少心思落装潢到。🌟车仔自选科个人觉得自选性价比更高,同埋可以拣自己钟意嘅配料,可以同选择困难say no🤪。🌟配料:椰汁($18)、西米(+$4)、红豆(+$4)椰汁味偏淡 红豆食到颗粒并唔系全部变晒红豆蓉嘅~ 胜在西米同红豆都几足料👍🏻只可以话继续努力💪🏻仲有唔少进步空间。🌟配料:乳酸沙冰($28)、小丸子(+$4)、爆爆珠(+$4)爆爆珠俾嘅都系乳酸味衬番个益力多沙冰 小丸子亦Q弹烟韧,整体味道唔错。点知😨食到三分一先见到有只蚊🦟🥴系入面...相信系整嘅时候飞咗入去。最后店家都好好 有换过碗新嘅,但新果碗沙冰 食到某个位会微微发苦😥同埋有啲小丸子未完全解冻...所以最后都无食晒😅希望只系个别事件啦~🌟配料:椰汁($18)、芋圆(+$8)、豆腐花(+$6)一样问题 椰汁味唔浓🧐豆腐花反而唔错够晒滑,芋圆都ok多同埋大大粒,不过真系唔太够

🌟车仔自选科

🌟配料:椰汁($18)、西米(+$4)、红豆(+$4)

🌟配料:椰汁($18)、芋圆(+$8)、豆腐花(+$6)
一样问题 椰汁味唔浓🧐豆腐花反而唔错够晒滑,芋圆都ok多同埋大大粒,不过真系唔太够味。

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
环境:🌕🌕🌕🌘🌑