回忆总有一种魅力,总觉得以前嘅感觉、感觉,抑或味道,都系最好最正。儿时好恨放假时食餐麦当劳,又因为唔难买到,无乜感觉。Jollibee就唔同喇,要老远去到沙田、中环先有机会食。又因为新奇新鲜感,回忆中记起觉得好好食。时至今日,祖乐比变身快乐峰,分店开多咗,帮衬又变得容易咗。久唔久想食炸鸡,都会口痕拣佢,不过质素真系无保证。试过即叫即炸,上枱等5分钟仲未食得,但𠮶种juicy,你觉得去吊打任何快餐炸鸡。但今次外卖速递呢,就真系喊出嚟。外卖叫咗3人餐,有一桶六件炸鸡🍗,一个蘑菇饭,一个意粉,一个粟米,另外仲有嘢饮。价钱嚟讲啦,有同类型更加抵食,唔少人都会转軚。🍄蘑菇饭汁唔多,个饭好烂,仲要好少料。味道一般啦🍝蕃茄肉酱意粉意粉都系好淋,酱汁搭救,不过都系一般。🍗炸鸡不过不失,要点啲酱先搭够味。仲细个嘅印象差好远。🌽粟米有啲牛油香,最稳阵亦都系最好味。但系都公平讲句,外卖仲要系外送,点都会同堂食差少少。下次再想食,都系堂食好喇。

价钱嚟讲啦,有同类型更加抵食,唔少人都会转軚。

🍄蘑菇饭
汁唔多,个饭好烂,仲要好少料。
味道一般啦

🍝蕃茄肉酱意粉
意粉都系好淋,酱汁搭救,不过都系一般。

🍗炸鸡
不过不失,要点啲酱先搭够味。仲细个嘅印象差好远。

🌽粟米
有啲牛油香,最稳阵亦都系最好味。