2023-12-30
呢间餐厅睇落以为系一般西餐,但食落就会发现食物水准都唔错,有少少似高级餐厅嘅体验,二人餐$698/set都非常丰富,包三份前菜、一份主菜同甜品,另外仲有个免费赠送嘅芥末八爪鱼餐前小食都唔错。———————————————🌟招牌生牛肉他他有半凝结状态嘅蛋黄系面头,捞埋一齐食蛋味唔算好重,至于牛肉味道唔错,不过洋葱落得比较重手所以以洋葱味为主,但不得不赞个面包真心好好食,味道有少少带甜同埋口感好软熟。.🌟香煎慢煮八爪鱼超大条八爪鱼,口感好弹牙,调味上偏咸少少但作为前菜味道刚刚好。酱汁方面配有墨汁同蟹膏酱,充满海鲜嘅风味。.🌟香烤胡椒蟹肉饼热辣辣上面头淋有蟹膏酱,外脆内软,入面充满蟹肉,食落去第一下就会觉得真系好好味,而且加埋胡椒非常香口。.🌟招牌西班牙海鲜炒饭同平时食开会有少少唔一样,饭粒由鱼汤熬制,饭粒唔系干身但粒粒都好有咬口,海鲜材料方面有少少混合日式做法,加有日本左口鱼裙边、三文鱼籽、鱿鱼同虾,特够称赞三文鱼籽真系令成个炒饭鲜味升华。.🌟烟靭之选烟靭之选所指系西班牙油条配日式蕨缾,真心好烟韧,西班牙油条热辣辣面头洒有玉桂同糖份,加上朱古力酱味道一流。日式蕨缾方面就绿茶同黄豆粉各两件,
———————————————
🌟招牌生牛肉他他
🌟香煎慢煮八爪鱼
🌟香烤胡椒蟹肉饼
🌟招牌西班牙海鲜炒饭
🌟烟靭之选
烟靭之选所指系西班牙油条配日式蕨缾,真心好烟韧,西班牙油条热辣辣面头洒有玉桂同糖份,加上朱古力酱味道一流。日式蕨缾方面就绿茶同黄豆粉各两件,唔太甜咬落亦都够烟韧。
🌟抹茶麻糬鲜奶
甜度适中,不过奶味偶往,如果茶味再浓少少就更好。
🌟热情的苹果特饮
整体感觉酸酸甜甜,不错。