2023-04-26 1209 浏览
【💛Welcome Back|韩式午餐】近年多咗好多朋友选择旅居生活,一部电脑一部手机一双手都真系可以在世界各地任意生活,过自由自在嘅人生。旅居朋友今次回港与我共聚,我就拣咗呢间靓靓韩式Cafe餐厅。食咗咩🍢爆谷Latte打卡必备!焦糖爆谷好好味,Latte奶味㶶,味道唔错呀!🍢杂果宾治当日天气又闷又热,呢杯杂果宾治啱晒我。水果波波有西瓜、菠萝、提子、士多啤梨,仲要系雪冰咗,感觉keep住冰感,水果好好食,好爽!仲要影相好靓😝🍢泡菜海鲜豆腐锅传统我哋最喜爱嘅韩国菜式,豆腐锅配上一碗白饭,都系用返韩国传统钢碗,风味十足!鱿鱼圈好鲜甜,豆腐汤甜甜地,辣辣地咁,唔错!🍢辣炒年糕我们必点菜式之一,烟烟韧韧,口感好好👍🏻辣度唔会好辣,仲有啲鱼肉片配埋炒,芝麻又好香口!我哋最快清晒呢碟!🍢鱼糕汤系韩国真系好钟意系街边食,天寒地冻时仲狂饮佢个汤,饮完立即暖晒!今次估唔到都有相似感受,汤底食得出系鱼肉+白胡椒嘅味道。「Ahjussi」呢句韩文香港人一啲都唔陌生,系「大叔」嘅意思呢!但店员就….后生仔女为主。🥰📍My Ahjussi 大角嘴福全街39号地下#myahjussi #大角嘴美食 #韩国菜 #
【💛Welcome Back|韩式午餐】

食咗咩
🍢爆谷Latte
打卡必备!焦糖爆谷好好味,Latte奶味㶶,味道唔错呀!
爆谷Latte

🍢杂果宾治
当日天气又闷又热,呢杯杂果宾治啱晒我。

🍢泡菜海鲜豆腐锅
鱿鱼圈好鲜甜,豆腐汤甜甜地,辣辣地咁,唔错!
泡菜海鲜豆腐锅

🍢辣炒年糕
辣炒年糕

🍢鱼糕汤
鱼糕汤

📍My Ahjussi
大角嘴福全街39号地下

#myahjussi #大角嘴美食 #韩国菜 #韩国Cafe
#내아저씨
2023-04-14