大围围方新开,好多人都去朝圣行下,甚至揾野食,但人始终太多,好多餐厅都要等好耐位。所以行下大围其他地方,发现到呢间餐厅。餐厅好有日式居酒屋设计既感觉,有高枱同埋普通座位既选择,空间感好充足,侍应们服务态度都好好👍🏻怪唔得未到7:30已经全场坐满人我recommend ⭐️。拖罗蓉脆脆饼 ($68)⭐️⭐️⭐️一尼到已经好香,而拖罗蓉份量都好多,为咗增加口感上面仲有一粒细拖罗😍食起尼第一啖系甜甜地,而且好鲜,但去到虾饼底,就咸咸地,好脆口,成个口咁既层次好丰富。火炙三文鱼海胆卷 ($148)⭐️⭐️⭐️寿司卷面有海胆,而海胆入口即溶,有少少淡淡地既海水味。三文鱼经过火烧一烧表面后,油脂岀哂尼😍但寿司卷里面包住少少青瓜做馅,即刻平衡返前面既口感,令整体唔会过分油腻。野菜天妇罗 ($78)⭐️炸粉好薄,唔油腻,而且每个蔬菜都好脆口,尤其系甜番薯。厚烧牛舌心 ($98)⭐️⭐️⭐️牛舌心烧到大约五六成熟,唔好以为厚烧就会比较淋身,佢系极级既爽口,而且牛味几香。豚肉韮菜卷 ($38)⭐️⭐️平时外面既豚肉韭菜卷豚肉份量会比较少,但呢间餐厅佢用左差唔多3块豚肉片包住韭菜,令佢食起尼好稳阵,唔会好易散之外,油脂味十足👍🏻。福

我recommend ⭐️

。拖罗蓉脆脆饼 ($68)⭐️⭐️⭐️
拖罗蓉脆脆饼

。火炙三文鱼海胆卷 ($148)⭐️⭐️⭐️
火灸三文鱼海胆卷

。野菜天妇罗 ($78)⭐️
炸粉好薄,唔油腻,而且每个蔬菜都好脆口,尤其系甜番薯
野菜天妇罗

。厚烧牛舌心 ($98)⭐️⭐️⭐️
厚烧牛舌心

。豚肉韮菜卷 ($38)⭐️⭐️
豚肉韮菜卷

。福冈冻荞麦面 ($88)
有淡淡既荞麦面香,但混合埋旁边既温泉蛋&酱汁一齐食,更加好味
福冈冻荞麦面

Drinks
。巨峰生啤 ($78)⭐️⭐️
巨峰提子味较浓,嗅落香甜既,而饮落佢既麦味都几香

。巨峰烧酎 ($48)⭐️
呢个都有巨峰提子既甜味,但酒味比较重,比较饮得既你,可以试试呢一杯
巨峰生啤&巨峰烧酎

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(人均消费$354)
环境质素: ☘️☘️🍀🍀

* 木子居酒屋 (大围)
大围积富街33号积康楼地下E-G号舖

同类餐厅 #cocofood_日本菜
同区餐厅 #cocofood_大围
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-09-04
等候时间
10 分钟 (堂食)
拖罗蓉脆脆饼
火灸三文鱼海胆卷