2023-09-14 37 浏览
【大埔区】【八番屋】寻日系「音乐情人节与相片情人节」,本身谂住约女同事一齐试呢间喺大埔嘅拉面店,但系佢又又又又拒绝咗我,所以就同啱啱升职嘅徐经理去试。其实我三年前都食过呢间,𠮶阵食「极黑野菜拉面」个汤底系几惹味。今次由于我略带伤感之下就畀咗徐经理发办,叫咗 $238 嘅「二人套餐B」,前菜要咗「中华沙律」同「面豉汤」,「小食拼盘」就固定咗系「芝麻鸡翼」、「炸鸡球」同「炸虾」各两件同「年糕」一串,味道都系可以嘅。主食我试「叉烧拉面」,徐经理就试「猪软骨野菜拉面」,都互相 share 食咗啲𩠌,都了解到系点嘅味道。而嘢饮方面,徐经理杯「冻日式奶茶」话同港式奶茶唔同,而我杯「杂果宾治」系几好饮,咁就完成咗成个二人套餐。喺被女同事再再再再拒绝嘅阴霾之下试埋 $36 嘅「樱花福饼」同 $24 嘅「绿茶蕨饼」,都几够冻同有味,埋单价 $298,如果我哋系叫下午茶的话可以平啲。被人拒绝我成日都会,但被女同事拒绝,系足以令我久久未能释怀啊。。。(地址:大埔南运路9号新达广场1楼012号舖)@hachibanhk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #fo

(地址:大埔南运路9号新达广场1楼012号舖)

@hachibanhk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am大埔区 #大埔墟 #八番屋 #大埔拉面 #日式拉面 #二人套餐 #中华沙律 #面豉汤 #小食拼盘 #芝麻鸡翼 #炸鸡球 #炸虾 #年糕 #叉烧拉面 #猪软骨野菜拉面 #冻日式奶茶 #杂果宾治 #樱花福饼 #绿茶蕨饼 #1am1142 #1ambackup
2023-09-14