2024-01-12 493 浏览
【大埔区】【学利】嚟到大埔呢个人杰地灵嘅好地方,点都要食吓嘢先愿走。有时我都谂,其他人嘅生活系咪都好似我咁癫,去到边食到边呢。不过暂时仲可以咁样做嘅时候,生活都过得尚算自在,再谂落去未免有啲「庸人自扰」嘅感觉出到嚟。我去𠮶日系假日嚟,所以冇下午茶餐,只有𠮶啲贵啲嘅嘢。咁我谂反正都唔系以抵食为目标,就不如去尽啲,叫咗 $100 嘅「八宝锅面」,有秘制鱼蛋、鱼片、牛丸、牛筋丸、墨鱼丸、猪肉丸、云吞、鱼皮饺,同埋炸鱼皮嘅。咁嘅组合可以话系乜都有,不过味道上就唔算突出,就算系最出名嘅「秘制鱼蛋」我都冇乜感觉,面底亦都好普通。然而,咁多款嘢食喺度,个满足感都系有嘅。而个炸鱼皮识得另上,亦都系有心做嘅特征,算系诚意之作。嘢饮我加 $9 饮「热奶茶」,都系茶记质素。加咗碟 $17 嘅「生菜」,正常水准,冇乜特别。夹埋 $126,其实佢可能预呢碗嘢系两个人食,价钱差唔多。食食吓有只猫入咗嚟,原来系附近嘅「陀地」,好肥好得意,令大家开心咗。。。(地址:大埔安慈路3号翠屏花园商场6号)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafo

(地址:大埔安慈路3号翠屏花园商场6号)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am大埔区 #大埔墟 #太和 #大埔 #学利 #学利鱼蛋 #八宝锅面 #秘制鱼蛋 #鱼片 #牛丸 #牛筋丸 #墨鱼丸 #猪肉丸 #云吞 #鱼皮饺 #炸鱼皮 #热奶茶 #生菜 #1am1268 #1ambackup
2023-12-26