2023-07-01
【大埔区】【HI TEA】走到入嚟大埔嘅大明里,已经唔系好知食咩好。好似想食或者有兴趣食嘅都已经食过晒,剩返嘅就可能真系冇乜机会会食𠮶啲,令我好苦恼。之但系一场嚟到,又真系冇乜理由饿住个肚咁走,求其揾啲嘢食吓写吓嘢都要啦。见到呢间好似系开咗冇耐嘅疑似西餐厅,感觉有啲似高级少少嘅茶餐厅咁,睇个餐厅名就更加系似啲茶饮店。不过里面都几多人,咁啱有枱卡位客走咗我先有得一条友独霸卡位咁爽。坐低叫嘢食,佢哋系用 QR Code 点餐嘅。叫咗个 $68 嘅「原条鱼柳包」配薯条,佢𠮶条炸鱼柳当然就冇柴湾泽记𠮶条咁夸张,不过都算可以嘅,至少普通汉堡包都冚唔晒。啲薯条得铺油同热气,老实讲都几难食吓,结果我系好难得地食唔晒啲嘢,放低咗啲薯条。杯「热奶茶」反而几好饮,茶记中上水准。另外见佢有龙虾系列,就花 $28 叫个「浓虾汤」,结果有啲失望,系麦当劳都不如嘅。再用 $21 叫个「原味芝士蛋糕」,细件到我第一吓都打咗个突。反正冇下次,唔理几多钱了。。。(地址:大埔大明里20号储金阁12-20号地下A号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood
(地址:大埔大明里20号储金阁12-20号地下A号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodies #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am大埔区 #大埔 #大埔墟 #hitea #茶舍 #原条鱼柳包配薯条 #热奶茶 #浓虾汤 #原味芝士蛋糕 #1am1067 #1ambackup