上星期同朋友约左个double date👫👫一齐Plan左半日轻松之旅🤭去左嘉道理农场、林村,仲有呢间好打卡既隐世餐厅{荷华庭园景餐厅}🌿虽然到访当日天阴阴,但都冇影响我地既心情😚餐厅内充满打卡位,有喷泉、鱼池、荷花池,仲有藤椅位🌾环境清静悠闲,充满大自然气息🐾餐厅有户外同室内座位,仲有几间独立小木屋🛖 木屋里面有冷气,又够晒private,超级正🥰入夜后小木屋门外有小灯泡既装饰,变得有浪漫温馨既气氛💕我地冇预先book但又好想坐独立小木屋,所以就问下店员可唔可以坐屋仔。店员感觉好友善,而且真系帮我地安排到😍成个用餐过程上菜、收盘等等都好顺畅,服务周到🥰❥ 小食拼盘 (4位用) $298我地岩岩好有4位,所以即刻点左呢个好好食既小食拼盘😍有啤酒薯条、鱿鱼圈、柠檬蜜糖单骨鸡翼、鲜炸蚝春卷😋特别喜欢柠檬蜜糖单骨鸡翼,酸酸甜甜够juicy,食落好方便🤩鱿鱼圈炸得好香口弹牙!鲜炸蚝春卷够特别,蚝味浓郁!整体黎讲呢个小食拼盘绝不hea,几个人一齐share食得好开心🧡❥ 烧美国安格斯肉眼扒 (12oz) $398肉眼扒超大块,份量十足!!啱啱好5成熟,咬落口肉汁丰富,唔会太韧😋好重牛味,配埋烧汁
上星期同朋友约左个double date👫👫
一齐Plan左半日轻松之旅🤭

❥ 小食拼盘 (4位用) $298
我地岩岩好有4位,所以即刻点左呢个好好食既小食拼盘😍
有啤酒薯条、鱿鱼圈、柠檬蜜糖单骨鸡翼、鲜炸蚝春卷😋

❥ 烧美国安格斯肉眼扒 (12oz) $398
肉眼扒超大块,份量十足!!
啱啱好5成熟,咬落口肉汁丰富,唔会太韧😋
好重牛味,配埋烧汁同芥末酱更加好食!

❥ 西班牙乳猪 (约500g) $388
大推🔥‼️乳猪外皮做到脆卜卜,肉质厚身又嫩滑,真系啖啖肉好滋味😚点埋酱汁更加惹味!

❥ 白酒香蒜辣椒大蚬意粉 $158
蚬肉份量好多,好爽口同充满鲜味💕
意粉配上蒜片,散发出微微蒜香+白酒香,仲有少少辣劲,唔错~

❥ 鹅肝酱焗猪扒饭 $168
呢个配搭好特别👏鹅肝酱味道浓郁!
猪扒大大件,厚肉又多汁!
佢系炒饭底,所以特格好食😋

❥ 焗火焰雪山(细) $128
有得拣细同大,我地拣左细,以为真系细细份🤭点知唔系!佢既size 4个人都好够食❤️
呢碟甜品真系打卡一流🫶🏼
先用Rum酒淋落雪山,再用火枪点火🔥变成火焰雪山🏔️👍🏻
最后加入埋朱古力酱🍫
店员会动手制作同帮手切开分俾大家😆服务好好,我地可以专心打卡😂
呢个火焰雪山食落充满空气感,里面有蛋糕又有雪糕❤️好清新轻盈,食落完全唔会觉得腻!

❥ 焦糖炖蛋 $68
面头有层香脆既焦糖糖衣同3粒蓝莓,炖蛋好顺滑,甜度适中,虽然食到呢度已经好饱肚,但都忍唔住一啖一啖咁食落口🤣🥰

❥ 桂花乌龙 $48
❥ 白桃乌龙 $48
❥ 水晶咖啡 $52
❥ Cappuccino $42
超推介呢两款乌龙茶🫖👏👏👏
好大壶,茶味又够香浓,因为有火可以暖住个茶壶,可以慢慢享用🫶🏼
2023-04-22