2023-07-05
晚上嚟到位于天后嘅Mustard Bar & Grill,有西餐同埋唔同嘅酒类供应,餐厅有室内用餐区域同埋两个露台花园用,室内以棕色作为主调,柔和灯光充满气氛,室内卡位仲有好大嘅空间,仲有一个金属网帘可以拉埋,私隐度高,餐厅亦系宠物友善餐厅,大家可以带埋宠物去到餐厅内用餐。U.S. Ribeye牛扒用上美国Prime Grade肉眼扒,肉质同脂肪分布都系最好,烤至七成熟,火候控制得唔错,肉质嫩滑,口感软腍,油香味重而且肉味浓郁,好有肉汁,外层烤有格仔坑纹,并且烤至惹味可口,调味一流,切开块肉眼扒内里呈现出粉红色,另外可以配上酱汁享用,令味道多种层次。Homemade Fat Chips薯仔用上美国顶级薯仔,份量好多,比一般嘅薯角体积更大,外层炸至香口惹味,薯仔皮有脆口嘅感觉,味道咸香十足,内里口感松软,薯仔味浓,加埋乳酪酱嚟食唔错,不愧为店员推介小食之一。Onion Rings洋葱圈份量好多,新鲜即炸热辣辣,外层脆皮够薄,香脆可口,内里洋葱味道清甜,配上香浓惹味嘅BBQ酱嚟食好夹。Garlic Shrimp西班牙传统蒜片虾菜色,虾肉用上橄榄油同去蒜片烤焗好香,虾肉肉质爽口弹牙,食得出虾
U.S. Ribeye
Homemade Fat Chips
Onion Rings
Garlic Shrimp
西班牙传统蒜片虾菜色,虾肉用上橄榄油同去蒜片烤焗好香,虾肉肉质爽口弹牙,食得出虾肉嘅鲜味。
Creme Brulee
法式抹茶焦糖布甸,表面有一层脆脆焦糖,布甸抹茶味香醇,口感好滑,面头嘅焦糖加埋布甸一齐食好有口感。
Apple Juice
纯果汁纯天然苹果味道,味道微甜而不腻,最适合而家炎炎夏日饮,好解渴。