2018-04-01
🍎👧🏽苹果姐成日好想试呢度啲手作珍珠😋 但因为夜晚去 得番黑糖同芒果珍珠😭 唯有第日再去碰个运气😪 点知真系比我试到桂花珍珠😍所以就一次过分享下~-----------1️⃣皇室红茶拿铁 M size ($22) 配 芒果寒天珍珠(+6).拿铁+芒果呢个组合听落有啲怪😂一入口已经充满住芒果味🙈 奶+芒果 感觉似食紧芒果布丁😂 已经叫左微甜 但仍然偏甜 但胜在个寒天珍珠 又爽又弹🤓 几特别👅㗳真啲都叫做饮倒啲茶味🤤 茶同奶的比例挺好.⭐️评分:7/10.2️⃣🍯蜂蜜柠檬红茶 M size ($19) 配 桂花珍珠(+$6)..🍎👧🏽苹果姐一向饮开微甜 但系职员话会减少蜂蜜嘅份量 所以最后冇调整甜度😶 结果出到嚟真系甜左啲 盖过咗桂花嘅香味😩桂花珍珠算烟韧 但系偏软身 食到有桂花系入面 可惜饮品过甜 只能尝到好淡嘅桂花味☹️ 好sad啊.⭐️评分:6/10-----------总括嚟讲 应该将呢两杯饮品嘅珍珠掉转 会好饮啲😂🙈 不过对桂花珍珠的期望有点过高了😌 反而较喜欢寒天珍珠💕
所以就一次过分享下~
-----------
拿铁+芒果呢个组合听落有啲怪😂
㗳真啲都叫做饮倒啲茶味🤤 茶同奶的比例挺好.
⭐️评分:7/10
⭐️评分:6/10