2025-02-05
放新年假前同老公去左太子一间抵食又好味既串烧小店!!!旺角都有分店,而太子呢间系新开张既😚小店装修简单企理,店员好nice,第一次帮衬已经感受到店员同呢头既街坊好熟络,有满满既人情味🫶🏻呢度既串烧款式多,大部分串烧都充满港式风味😋系写纸仔落单,简直直接好方便👍🏻❥ 鱿鱼须 $22鱿鱼须脆卜卜,酥化而不油腻,弹牙香口🥰❥ 金菇肥牛卷 $22牛肉鲜嫩,金菇爽脆💚酱汁好充足,咬落口好juicy,口感不错👍🏻❥ 烧日本芝士年糕 $12口感烟烟韧韧,芝士味浓郁,咬落口d芝士必晒出黎😍❥ 安格斯牛肋串 $26❥ 盐烧牛舌串 $26牛肋串好有咬口,牛肉味浓💕 牛舌串必叫😍 入口松软,咬落口唔会韧,又多肉汁,正!❥ 爆汁鸡皮串(两串)$28❥ 鸡中翼(2只)$18❥ 鸡肾串 $16❥ 鸡胸软骨 (2串)$32鸡皮好薄脆香口,唔会觉得油腻!鸡翼烧得好香口,鸡肉嫩滑🧡鸡肾口感脆嫩👍🏻鸡胸软骨有惊喜,食落够干爽,好爽口😋❥ 黑毛猪肋串 $26❥ 猪颈肉串 $20❥ 五花腩 $16五花腩肉油香十足,食落唔会太腻,入口啖啖肉❤️ 猪颈肉食落爽口嫩滑,配上酱汁调味更加香口😚❥ 羊肉串 $21羊肉串香料好惹味!唔会有
旺角都有分店,而太子呢间系新开张既😚
❥ 鱿鱼须 $22
鱿鱼须脆卜卜,酥化而不油腻,弹牙香口🥰
❥ 金菇肥牛卷 $22
牛肉鲜嫩,金菇爽脆💚
酱汁好充足,咬落口好juicy,口感不错👍🏻
❥ 烧日本芝士年糕 $12
口感烟烟韧韧,芝士味浓郁,咬落口d芝士必晒出黎😍
❥ 安格斯牛肋串 $26
❥ 盐烧牛舌串 $26
牛肋串好有咬口,牛肉味浓💕
牛舌串必叫😍 入口松软,咬落口唔会韧,又多肉汁,正!
❥ 爆汁鸡皮串(两串)$28
❥ 鸡中翼(2只)$18
❥ 鸡肾串 $16
❥ 鸡胸软骨 (2串)$32
❥ 黑毛猪肋串 $26
❥ 猪颈肉串 $20
❥ 五花腩 $16
❥ 羊肉串 $21
羊肉串香料好惹味!唔会有太大阵膻味!
平时麻麻地钟意食羊肉既我都觉得ok😆🫶🏻
❥ 泰式无骨凤爪 $54
好大份!完全无骨,酸甜中带少少辣,好醒胃💫
❥ 蒜蓉烧扇贝 $54
扇贝大大只,蒜蓉味香浓!
食落香口惹味,大满足😋
❥ 蒜蓉烧原条茄子 $38
❥ 菠萝 $16
茄子唔会太老,好够蒜蓉同调味料,劲惹味🍆 烧菠萝好鲜甜多汁🍍食左咁多肉肉之后食菠萝,可以解解腻🤓
❥ 雀巢柠檬茶 $12
❥ 王老吉 $12