2018-05-12
#double_饮品 #double_太子🍎👧🏽【奶盖X特色珍珠】@茶乐.呢间位于太子嘅台式饮品店🥤主打手作珍珠 之前试过佢嘅抹茶拿铁🍵今次试吓奶盖先🙋🏽♀️---------------1️⃣奶盖锡兰红茶(L) $22 加🌸樱花珍珠($6).奶盖👉🏼厚度适中 够挺身 好滑 有淡淡芝士咸香🧀 不过杯盖嘅设计 饮得好唔方便🤨🤨 开盖饮先试倒个奶盖.茶底👉🏼似普通茶包冲出黎😐好浓 但偏涩的红茶味 层次欠奉 毕竟唔系专业茶饮店🤭. 樱花珍珠🌸 系咁多款入面最钟意嘅🧡 食落有淡淡花香味 有人觉得佢似药水味 不过👧🏽又觉得ok㖞 质感烟靭 份量适中.⭐️评分:7/10。2️⃣奶盖碳焙乌龙(L) $22 加 火龙果珍珠($6)奶盖就唔重复讲啦🙈.茶底👉🏼乌龙茶底冇红茶咁浓咁苦 叫正常少少 不过同样地似茶包质素 唔好咁高期望🤣. 火龙果珍珠👉🏼食落其实冇乜味😂不过咬到一粒粒火龙果籽 叫真材实料咁啦😌⭐️评分:6.5/10---------挺喜欢樱花珍珠👅 奶盖中上 茶底就一般😐 几欣赏佢只杯🤫🤣 磨砂面 几特别~.🍽味道:6.5/10🏝环境:N/A🛋服务:6/10💲价钱:6/10💥翻兜指数:6/10.🍴餐厅名称
🍎👧🏽【奶盖X特色珍珠】@茶乐
---------------
1️⃣奶盖锡兰红茶(L) $22 加🌸樱花珍珠($6).
⭐️评分:7/10
。
2️⃣奶盖碳焙乌龙(L) $22 加 火龙果珍珠($6)
奶盖就唔重复讲啦🙈
💲价钱:6/10
💥翻兜指数:6/10
🍴餐厅名称:茶乐
📍地址:太子太子道西171号别树一居地下1A号舖
#double_甜 #double_台式饮品 #double_奶盖
#double_official #double_两姐妹 #茶乐 #奶盖 #珍珠 #红茶 #乌龙茶 #手作珍珠 #奶茶
#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相机食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852