2022-09-23 1296 浏览
几年前喺沙田分店食过佢嘅咖哩蛋包饭印象唔错~今次由小食到甜品都令我除咗倾计之外,食到冇停口! 相都影唔切🙃🐔<<九州风炸鸡翼>>($56)其实就系普通炸鸡翼~ 炸得干脆👌🏻上面有少少咸咸甜甜嘅酱汁! 几好食~略嫌overpriced 咗少少🤏🏻🥟<<波菜芝士焗饺子>>($52)有超多拉丝芝士垫喺饺子下面~内藏菠菜! 夹起上嚟, 充满芝士超邪恶🫣🍜店长推介嘅人气之选之一💁🏻‍♂️<<牛肉寿喜烧乌冬>>($102),真系冇介绍错!呢个价钱呢个肉量,成个热锅㷫烚烚咁样上台~ 好似打边炉咁☺️汤底甜度刚好!!(好怕出面有d 地方整到好甜……)乌冬嘅韧度亦都好有弹性!!好味到我都翻添咗😋<<宇治抹茶蕨饼芭菲>>($78)抹茶雪糕超浓味而且好滑! 唔系硬骨骨𠮶啲~蕨饼系软腍腍𠮶种,我自己就钟意韧番少少🙂红豆粒甜度适中,可以中和番少少抹茶嘅涩味!最钟意cream下面嘅抹茶啫喱条!滑捋捋,好好啜😂因为好大杯⚠️两个人share就啱啱好🙌🏻————————————-其实佢个咖哩吉列猪
几年前喺沙田分店食过佢嘅咖哩蛋包饭印象唔错~
九州风炸鸡翼

🐔<<九州风炸鸡翼>>($56)
其实就系普通炸鸡翼~ 炸得干脆👌🏻
上面有少少咸咸甜甜嘅酱汁! 几好食~
略嫌overpriced 咗少少🤏🏻
波菜芝士焗饺子

内藏菠菜! 夹起上嚟, 充满芝士超邪恶🫣
牛肉寿喜烧乌冬

汤底甜度刚好!!
(好怕出面有d 地方整到好甜……)
乌冬嘅韧度亦都好有弹性!!
好味到我都翻添咗😋

<<宇治抹茶蕨饼芭菲>>($78)
抹茶雪糕超浓味而且好滑! 唔系硬骨骨𠮶啲~
蕨饼系软腍腍𠮶种,我自己就钟意韧番少少🙂
红豆粒甜度适中,可以中和番少少抹茶嘅涩味!
最钟意cream下面嘅抹茶啫喱条!
滑捋捋,好好啜😂
因为好大杯⚠️
两个人share就啱啱好🙌🏻
————————————-
其实佢个咖哩吉列猪扒蛋包饭同埋烧牛丼都好好食,仲有明太子年糕添呀!!!!!!
可惜今次冇影相~
下次再介绍过🤓
2022-09-19