餐厅: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
资讯:

2021-09-16 660 浏览
超过十年冇食过伤心酸辣粉因为十几年前唔食得辣嘅我真系食到我好伤心!! 唔敢再去🥲长大后…食得辣~又俾其他选择吸引咗而忽略佢😅估唔到原来佢而家有烤鱼食‼️‼️‼️我一心谂住上去食辣薯粉㗎咋~点知友人话食<<重庆香辣烤鱼二人套餐>>($259)好刺激!!!! lunch就去咁尽🤪二人套餐份量丰富! A-D 四项各选一款已经摆到成张台都系🙈烤鱼盘入面仲有好多芽菜、莲藕、豆泡、芹菜、金菇、百页结同云耳!!!全部都系嗦味之选😍烤鱼好香好入味而且离骨~可以轻松夹到啖啖鱼肉😋食到半饱都仲有好多鱼肉! 真系好大条好抵食! 其实佢单点都系$199㗎咋🤷🏻‍♀️佢嘅外皮仲好香脆,浸住麻辣汁非常惹味👍🏻啱晒我呢啲平时打边炉食炸鱼皮都渌两三分钟嘅人!腍晒入晒味先系皇道🙆🏻‍♀️薯粉真系好正! 软硬度适中!食呢啲重口味打边炉又点少得薯粉🤤明知食唔晒都要叫套餐都系为咗佢🤫我哋为食…仲叫咗两款小食🤦🏻‍♀️虽然眼阔肚窄食净咗但绝对冇令我哋失望💁🏻‍♀️<<凉拌茄子>>($25)冷盘嘅佢(?)又唔系真系冻㗎㖞~因为茄子要走一走油先好食! 所以佢系微温嘅~~~淋埋蒜油真
超过十年冇食过伤心酸辣粉
因为十几年前唔食得辣嘅我真系食到我好伤心!! 唔敢再去🥲
长大后…食得辣~
又俾其他选择吸引咗而忽略佢😅
估唔到原来佢而家有烤鱼食‼️‼️‼️
重庆香辣烤鱼二人套餐

我一心谂住上去食辣薯粉㗎咋~
点知友人话食<<重庆香辣烤鱼二人套餐>>($259)
好刺激!!!! lunch就去咁尽🤪

二人套餐份量丰富!
A-D 四项各选一款已经摆到成张台都系🙈
全部都系嗦味之选😍

烤鱼好香好入味而且离骨~
可以轻松夹到啖啖鱼肉😋
食到半饱都仲有好多鱼肉! 真系好大条好抵食!
其实佢单点都系$199㗎咋🤷🏻‍♀️

佢嘅外皮仲好香脆,浸住麻辣汁非常惹味👍🏻
啱晒我呢啲平时打边炉食炸鱼皮都渌两三分钟嘅人!
腍晒入晒味先系皇道🙆🏻‍♀️

薯粉真系好正! 软硬度适中!
食呢啲重口味打边炉又点少得薯粉🤤
明知食唔晒都要叫套餐都系为咗佢🤫

我哋为食…仲叫咗两款小食🤦🏻‍♀️
虽然眼阔肚窄食净咗但绝对冇令我哋失望💁🏻‍♀️
凉拌茄子

<<凉拌茄子>>($25)
冷盘嘅佢(?)又唔系真系冻㗎㖞~
因为茄子要走一走油先好食! 所以佢系微温嘅~~~
淋埋蒜油真系好香🍆
地狱鸡翼

<<地狱鸡翼>>($32)
望到火红色嘅佢…我有啲紧张😳
啲辣椒同辣粉冲击咗我嘅视觉同嗅觉!
朋友话冲击埋佢个喉咙🤔
不过我觉得佢夸张咗😂
应该系因为即叫即炸热到焫亲啫!
我隔咗一阵先食…
觉得佢只系同小辣嘅烤鱼差唔多🙃
辣得过瘾🔥