📍#御来光茶社 (土瓜湾)土瓜湾马头围道63号启岸地下17号舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️御来光茶社系位于土瓜湾区既茶饮店😋 店舖装修以日式设计,仲运用富士山灯饰同蜡笔小新作简单布置~环境舒适~✨#Tiramisu 💰$46Tiramisu上洒满朱古力粉,外型好似毛巾卷🩷 食落口感软熟,而且佢系非常湿润嘅Tiramisu,几啱我口味, Tiramisu里面带有微微嘅酒香,不过味道偏甜少少,整体非常之唔错。✨#开心果芝士蛋糕💰$48自从朋友买过开心果蛋糕俾我之后,一直都念念不忘,今日终于比我喺度重遇开心果蛋糕🩷 蛋糕分咗三层,上面𠮶层系糖浆、中间系cream、下面系开心果蓉,仲有花生碎,口层丰富之余,个人觉得甜度刚好,开心果味好香😝✨#咖啡芝士奶盖🧀💰$42饮废水之必选奶盖😋 朋友特登拣咗咖啡奶盖配Tiramisu 真识食! 一个字: 夹!😌 咖啡香浓,奶盖质地够厚,摆得耐都唔会融左落去😝✨#紫薯芝士奶盖🧀💰$40紫薯味奶盖有渐变色效果,外貌满分😋 入口有紫薯粒粒,颇有口感,加上丰盈既奶盖,无得输了!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
📍#御来光茶社 (土瓜湾)
土瓜湾马头围道63号启岸地下17号舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️