2023-12-14
住咗将军澳咁耐都系第一次食有呢间餐厅,有次行去搞身份证先发现到,今次同妈妈去咗食,主要系以中式小炒为主,我地叫咗个2人餐$228包两个小菜、白饭、汤同饮品,另外再加钱叫多个小食。———————————————🌟黄金豆腐粒 $38呢款黄金豆腐粒真系一绝!佢个外脆内软嘅质感好吸引,一口咬落去,脆脆嘅口感即刻爆发,而入面嘅豆腐则系松软滑嫩。黄金表面撒上嘅椒盐更带嚟一啲微微嘅辣味同咸香,令味道更加丰富。.🌟苦瓜菜脯煎蛋角对于唔太钟意苦瓜嘅人嚟讲,呢个苦瓜菜脯煎蛋角绝对系一个惊喜!苦瓜味完全唔苦,只有微微嘅甘味什至会带少少咸。蛋有4大块,连埋菜脯送饭一流。.🌟梅菜扣肉扣肉都几肥美,瘦肥部份都有。梅菜嘅酸甜味道与猪肉嘅鲜香完美融合,个底部铺满生菜,啱啱好可以解腻。.🌟西湖牛肉羹汤底入面有丰富嘅牛肉、新鲜嘅菇同埋滑嫩嘅豆腐,每一口都充满咗浓郁嘅牛肉香味同菇嘅鲜甜味道。仲有一啲芫荽撒喺面头,带嚟一啲清新嘅香气同埋口感。呢碗西湖牛肉羹暖心又满足,好适合喺寒冷嘅天气食。
———————————————
🌟黄金豆腐粒 $38