2024-07-19
今日去咗将军澳一间叫「SOYmart by 豆乳狂人 」食甜品,夏天系榴梿当造嘅季节,而呢间餐厅推出咗期间限定嘅榴梿系列,身为榴梿迷嘅我梗系要去试吓啦!呢间分店嘅装修充满时代感,而且空间感好大,喺商场嘅室内有好多个座位,亦都设有自助下单区,方便又快捷。🍊 榴梿奶盖豆花虽然呢杯榴梿奶盖豆花卖$78价格偏贵,但系用咗大量嘅D24榴梿肉,一打开个盖就闻到浓郁嘅榴梿味,榴梿肉口感幼嫩绵滑,食每一啖都感到好满足,加上混合榴梿打成嘅奶盖同豆花,令到口感层次丰富,白玉嘅数量好多,好烟靭同有咬口,可以中和榴梿嘅浓味🍊 多芒杨枝甘露经典甜品之一,非常出色嘅一碗杨枝甘露,用咗大大粒嘅新鲜芒果,每一粒都好清甜同冇芒果丝,仲食到一丝丝爽口嘅金柚,加埋粒粒嘅西米,混合芒果汁同特调椰奶,整体唔会太甜,食完会觉得透心凉🍊 Oreo奶盖可可豆乳同可可粉混合而成嘅豆乳配浓郁嘅芝士奶盖,而奶盖上面散满Oreo粉,饮落有浓郁嘅朱古力味,加埋烟靭嘅珍珠,成杯饮品好有层次感📍将军澳唐德街9号将军澳中心G楼G01及G02号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊
🍊 榴梿奶盖豆花
🍊 多芒杨枝甘露