2019-06-22
要喺闹市揾一间有情调的餐厅,唔系好容易,今日有啲特别事情要庆祝,决定揾间雅致啲嘅餐厅,渡过一个美好的晚上餐厅门口装修得好靓,有垂垂的灯饰,又有爆谷机,柔和的灯光,配上动人的音乐,环境情调可算系一流前菜非常精致的前菜三小碟,中间用一个shot杯装著龙虾汤,入口浓郁。而黑鱼子蟹肉他他,食入口鲜味十足,鱼子爆开的一刹那,升华了整个口感澳洲和牛牛柳,芝士烤波士顿龙虾芝士与龙虾永远都系最佳配搭,烧得微微焦香的芝士,配上每一啖都鲜甜无比嘅龙虾肉,冇得顶。龙虾肉肉质结实,咬感十足牛柳可算系牛肉质最淋嘅一部份,一切即开,牛味香浓,外层煎香,以锁死肉汁烟熏加拿大谷饲猪鞍扒猪鞍扒的肉质比较爽口,咬落去有一种爽脆嘅感觉。猪味一般猪扒更浓郁,肌肉同脂肪嘅比例啱啱好睇到都觉得非常鲜嫩,切开仲见到好多肉汁渗出来添玫瑰荔枝蜜绝对系一杯闻落香,饮落甜嘅饮品,荔枝蜜饮落好滋润,偶尔吸到一口玫瑰,在口中散发香溢的感觉洛神蜜玫瑰有火烧住,确保花茶嘅温度,大大壶,食饱可以慢慢享受一下,过住慢活嘅生活迷你心太软外层脆,切开朱古力流心,好似熔岩般流出,食落味道有层次,外层味道较淡,配合朱古力的甜,好夹呢间餐厅要赞一赞,摆设好有心
前菜
澳洲和牛牛柳,芝士烤波士顿龙虾
烟熏加拿大谷饲猪鞍扒
睇到都觉得非常鲜嫩,切开仲见到好多肉汁渗出来添
玫瑰荔枝蜜
洛神蜜玫瑰
迷你心太软
呢间餐厅要赞一赞,摆设好有心思,每台都有一朵花同埋蜡烛之外,一入咗就会送一杯爆谷,爆得甜又香
菜牌
呢间餐厅,绝对系情侣或者三五知己倾计嘅好地方。