2024-05-02
🔥个人体验晚餐 $268/位 (星期日至四 - 二人或以上限定)薯丝沙律配日式芝麻酱蟹膏蟹肉味噌海胆多士鲣鱼昆布蛋花汤三筋肉薄烧、牛后腿肉、牛腹肉、澳洲和牛三角腩、澳洲和牛西冷任食日本雪糕🔸鹿儿岛萨摩和牛一向都系高质烧肉之选,今次嚟到酒店嘅餐厅,人均$268可以食到烧肉套餐,有多款和牛可以烧,最正系佢地日本雪糕雪条任食,值回票价!🔸前菜薯丝沙律配日式芝麻酱味道清新,脆薯丝同芝麻酱嘅组合好好食;而前菜重点系蟹膏蟹肉味噌海胆多士,真系好正!多士煎得香脆,上面有蟹膏、蟹肉同味噌海胆,质感丰富,味道浓郁❤️🔸鲣鱼昆布蛋花汤亦系一道出色嘅汤品。鲣鱼同昆布嘅香味结合得恰到好处,加埋滑嫩嘅蛋花,饮落去暖身又开胃🔸至于烧肉方面,套餐包咗三筋肉薄烧、牛后腿肉、牛腹肉、澳洲和牛三角腩同澳洲和牛西冷。我觉得三筋肉薄烧最特别,肉质嫩滑,入口即化😋而澳洲和牛三角腩同西冷都非常嫩,肉汁丰富,带有浓郁嘅牛肉香味🔸最后,餐厅仲有任食日本雪糕,真系一个甜品爱好者嘅天堂!日本雪糕柔滑细腻,口感十分出色,而且有好多口味可以选择
薯丝沙律配日式芝麻酱
蟹膏蟹肉味噌海胆多士
鲣鱼昆布蛋花汤
三筋肉薄烧、牛后腿肉、牛腹肉、澳洲和牛三角腩、澳洲和牛西冷
任食日本雪糕