尖沙咀又有新开韩式餐厅🫶🏻位于广东道海港城附近开左间楼上韩国餐厅,由韩国人主理,环境走新派风格,设有室内外位置🍽️Menu选择有烧肉亦有多款韩式料理,味道有惊喜_🧂韩式配菜六款自家腌制配菜香口开胃,有泡菜、小鱼干、凉拌海带、菠菜、茄子及海鲜煎饼🥞🥘韩式海鲜锅 $580有3-4人份量,内有原只八爪鱼、蟹、虾、扇贝等海鲜🐙加上白萝卜、翠肉瓜等蔬菜令汤底越煮越清甜,各位海鲜控绝对不能错过🥳🦀酱油蟹 (1只) $240被喻为「偷饭贼」当然有原因🍚佢地既酱油蟹厚肉又多膏,食落无腥味,小编觉得酱汁如果甜番少少会更好😆🍜辣拌冷面 $150冷面加入青瓜丝、酸萝卜、肉片及鸡蛋🥚味道清爽开胃,比较特别系麻油味都几香浓🥢🍶Seoul Night 店员推介我地试下呢款酒精度25%既烧酒,饮既时候带少少果香但冇甜味,唔算好难入口
_
🧂韩式配菜