2023-01-05
今日介绍嘅呢间餐厅位于尖沙咀isqaure,属于比较摩登嘅四川菜馆,餐厅曾派员到成都考察,将传统香料及食材的特性发挥得更好,展现当地的辣味文化。餐厅嘅酸菜鱼尤其出色,而且坐底嘅第一杯茶已经比左一个好好嘅印象。餐厅有偌大嘅玻璃窗,夜晚嘅时候可以尽览维港迷人的景致,一边欣赏维港两岸的灯光。🌟主厨精选2人午餐 $388午餐包括左一个前菜,两个小菜同一个甜品。🌟怪味鲍鱼上菜时卖相好精致,怪味系指将各种椒类及麻辣汁混合而成既味道,而鲍鱼已经切粒再加埋切左粒既蕃茄同青瓜粒,食落辣辣地够晒惹味。🌟松露带子赛螃蟹呢个赛螃蟹食材非常丰富,除左基本既蛋白外,仲有带子粒,鲩鱼肉,加埋松露系上面多左一种层次感。食之前再黠少少镇江醋,食起上黎更加好味同提升鲜味。🌟四川双椒炆猪手双椒系指辣椒加青椒,猪手焖得好入味,炆得好淋身。之后再以辣子鸡既煮法,加入大量辣椒去炒,食起上黎好辣好有刺激味蕾既感觉。🌟重庆黑糖糍粑糍粑外皮够哂脆口,内层非常烟韧,口感有啲似麻薯,再点埋黑糖,系一个不错既甜品。📌霸王川庄尖沙咀弥敦道63号国际广场25楼2501号舖🚇港铁尖沙咀站📍#尖沙咀
🌟主厨精选2人午餐 $388
午餐包括左一个前菜,两个小菜同一个甜品。
🌟怪味鲍鱼
🌟松露带子赛螃蟹