之前食Omakase有师傅已经介绍过呢间铁板烧,今次专灯过嚟试佢嘅精选2人前套餐,套餐系$2,480两位,包括有好几款海鲜同肉。———————————————🌟帆立贝当晚食嘅第一款海鲜就系帆立贝,帆立贝表面加有乌鱼子同淡雪盐,带出鲜味同时食落亦都唔会太咸。而且师傅烧得啱啱好,唔会成旧都全熟,食到中间仲会见到有少少半透明嘅嫩肉,食落口感同味道都更丰富。.🌟季节烧鱼烧鱼方面系金鲷鱼,呢个真心好有特色,佢先系用特定温度嘅油去炸,再放上铁板烧,可以见到成个鱼皮都炸起一片金黄色,非常香脆。鱼皮经调味后会咸少少,配合返中间嫩滑嘅鱼肉。除此以外,佢仲系用酸菜鱼汁去制作,食落唔系话好辣但系食完会成个嘴都会好麻,感觉好爽。.🌟南非鲍鱼鲍鱼真系只只都好新鲜,而且可以见到师傅真系手起刀落,每个动作都好俐落。我认为另外好特别嘅地方系鲍鱼片系配鲍鱼肝酱,酱汁味道非常鲜甜,令到成个菜式味道再升华。.🌟活龙虾龙虾都一样非常之生猛,睇住师傅直接系铁板上起肉,将虾膏分开制作,加上牛油同调味料制作酱汁,当龙虾肉烧到尾声时先再加返虾膏汁上去再烧。龙虾肉食落都弹牙,不过感觉熟咗少少所以唔系一咬就到底,但整体味道都系好鲜。.🌟

———————————————
🌟帆立贝
🌟季节烧鱼
🌟南非鲍鱼
🌟活龙虾
🌟鹅肝
鹅肝本身好大件,配上酸酸甜甜嘅青苹果醋同面包,味道真系非常出色。而且鹅肝烧得好香,放入口系入口即溶,而且系一咬就会有好多汁流出超Juicy。另外旁边仲放有一小件嘅菠萝比客人解腻,味道酸酸甜甜又冰冰地,感觉非常有效。
🌟日本A4和牛
师傅会先问一问您想熟成度系几多,我哋就选择5成左右。份量虽然睇落唔算多,但和牛都有一定厚度,一边烧都已经闻到果阵牛味,放入口啲油脂好似即时溶化,不过我果件有少少筋,但整体都系好好味。
🌟茶碗蒸
茶碗蒸好滑身,上面有好香浓嘅龙虾汁再配紫苏花,食落味道有更多层次嘅香味,而且仲系用好精致嘅鸡蛋形状器具装住。
🌟甜品
甜品方面师范系用焦糖烧面包,再将面包切成一条条后砌成一座塔。面包表面充满住香脆嘅焦糖,但咬落可以食到柔软嘅面包芯,口感会比较丰富。
🔸整体评价🔸
餐厅环境都好新都好干净,师傅比人感觉所有动作都好俐落好专业,而且每一款菜式都制作严谨,油炸前都会用温度计确保温度维持于最适合嘅程度。成个套餐都算丰富,如果大家有兴趣食铁板烧都可以考虑呢一间,另外佢都仲有另一个一人前套餐包多款海鲜,钟意食铁板海鲜嘅朋友仔一定唔可以错过🥰

• 龙虾汁蒸蛋
  • 鹅肝