今次同大家介绍一间尖沙咀酒吧,呢间酒吧我谂大家都唔陌生,有唔少分店同时亦已经在港经营多年。今次约埋几个朋友过嚟,发现整体食物水准同饮品都唔错,因为当日系星期三仲有现场音乐表演,成个环境都超有气氛又唔会太糟,非常适合放工同朋友聚会。———————————————🌟德国炸咸猪手呢个招牌咸猪手真系必试,份量非常大,外皮炸得好脆身而猪肉亦充满咸香味。肉质方面睇到其实都好粉嫩,咬落都唔会话好硬好干反而仲有少少Juicy。旁边仲有提芥末同茄汁可以自行添加,仲有齐沙律同薯条作为配菜。🌟自家制牛肉汉堡牛肉汉堡上台时已经切好晒四份,完全唔洗担心唔知点食或者食相唔好睇。汉堡入面主要夹有芝士同牛肉汉堡扒,芝士仲有少少拉丝效果,牛肉方面可以见到中间系带有少少粉嫩,食落牛味重之余仲够Juicy。🌟烟三文鱼拼盘作为前菜或者送酒都系非常唔错嘅选择,烟三文鱼都几大块有少少柠檬酸,非常开胃。🌟时令生蚝生蚝非常肥美,我呢度6只其实都系$198,性价比都算几高。味道上感觉系海水味会比较重,肉质感觉较为柔软。🌟Lychee Mojito连普通Mojito都整到可以打卡一样,上面有冰做嘅玻璃碗装住荔枝,感觉非常华丽。饮落清新得

———————————————
🌟德国炸咸猪手

🌟自家制牛肉汉堡

🌟烟三文鱼拼盘

🌟时令生蚝

🌟Lychee Mojito
连普通Mojito都整到可以打卡一样,上面有冰做嘅玻璃碗装住荔枝,感觉非常华丽。饮落清新得嚟又带少少荔枝味,味道不巨。

🌟White Sangria
呢杯西班牙水果酒都好足料,一望已经见到入面有满满嘅水果,味道饮落有少少酸甜,充满甜味果香,非常易入口。

🌟White Lady
外型加有盐边美感十足,饮落酸甜同时配埋杯边盐令到成个口感更有层次。