2022-12-05
一年前同男朋友食过尖沙咀宝勒巷分店既【韩珍】🔥我地一直念念不忘❤️之后食过几间韩烧都觉得唔及韩珍好食🥲早几日终于回访韩珍!今次食既系帝国中心分店,睇下质素系咪都咁好😋呢间分店比较近尖东站,入到帝国中心上条扶手电梯就到,好易揾!餐厅座位够阔落,坐得舒服😌好岩约埋朋友黎一边食一边倾计💬另外,呢度大部分店员都系韩国人,以前去韩国旅行既感觉返晒黎🇰🇷🥰😆其中一个喜欢韩珍既地方系,一入座店员就立即送上好多碟前菜,店员仲送埋蛋薄饼俾我地😚未落单已经觉得好丰富,开心🥳❥ 牛舌 $160份量比想像中多😍牛舌有一定厚度,口感嫩滑,食落有嚼劲,仲有令人满足既牛脂味🐮好有惊喜!❥ 蜂窝五花腩 $150五花腩好厚身,肥瘦相间‼️油脂味好香,可以烧到两条边有少少焦脆😋食落够肉味😚可以用附送既生菜包住五花腩,加埋酱汁一齐食,大大减轻油腻感又好食🥬❥ 酱油蟹+紫菜牛油饭 $250上次食过韩珍既酱油蟹都觉得好好食~今次黎一定要encore👏🥰酱油蟹新鲜啖啖肉,仲有唔少蟹膏,酱油味道浓味得黎唔会太咸!最钟意一啖蟹肉,一啖紫菜牛油饭咁捞黎食,好滋味😋🦀❥ 长韩式鸡蛋卷 $158足足有50cm长!!一上枱我地都惊讶左🤭好长呀🤣
我地一直念念不忘❤️
之后食过几间韩烧都觉得唔及韩珍好食🥲
餐厅座位够阔落,坐得舒服😌好岩约埋朋友黎一边食一边倾计💬
❥ 牛舌 $160
❥ 蜂窝五花腩 $150
五花腩好厚身,肥瘦相间‼️
油脂味好香,可以烧到两条边有少少焦脆😋食落够肉味😚
❥ 酱油蟹+紫菜牛油饭 $250
酱油蟹新鲜啖啖肉,仲有唔少蟹膏,酱油味道浓味得黎唔会太咸!
最钟意一啖蟹肉,一啖紫菜牛油饭咁捞黎食,好滋味😋🦀
❥ 长韩式鸡蛋卷 $158
足足有50cm长!!一上枱我地都惊讶左🤭好长呀🤣🤣
非常邪恶既蛋卷!面头加左好多沙律酱同蕃茄酱,鸡蛋里面就包住生菜、泡菜、蟹子,食落酸酸甜甜,味道好夹,口感仲好丰富添😜
建议3-4人Share🙌🏼因为真系好大份🤣