最近去左尖沙咀宝勒巷既日式居酒屋Akoya🏮上到去已经被环境气氛所吸引😍店内外装修充满日本风🎌加上柔和既灯光,感觉好舒适!啱晒放工黎同朋友倾计食野relax下🥰店内提供既食物种类选择多❣️有刺身、串烧、沙律、乌冬、饭⋯样样都好高质😋❥ 明太子煎蛋卷 $88蛋卷口感非常软滑❤️一切开有大量明太子涌出黎🤭明太子充满咸鲜味,仲带有少少辣🤏🏽连埋滑嘟嘟、充满蛋香既蛋卷一齐食,成件事岩岩好🤩唔会过腻!❥ 炸鸡软骨 $68新鲜炸起热辣辣🤩好脆口!鸡软骨份量都唔少😚食落好爽口惹味🙌🏼❥ 刺身拼盘7点盛 $380黎到日式居酒屋点都要试下佢既刺身🤭共有7款唔同既刺身,包括池鱼、真鲷、吞拿鱼、伊佐木、平目鱼、鱿鱼🦑吞拿鱼口感滑嫩,鱼脂丰腴;深海池鱼,鲜嫩肥美;鱿鱼口感爽滑❣️ 其他每件刺身都好新鲜厚切🥹🩷❥ 鸡汤卡邦尼拌乌冬 $98一听个名就估到系好creamy既乌冬😋😋😋果然同我期望一样,每一条乌冬都挂满卡邦尼汁✨❥ 炭火烧拼盘6串 $180共有六款串烧🍡包括五花腩、鸡颈、鸡肾、青椒仔、鸡翼、免治鸡肉串😚最爱免治鸡肉棒😍配埋温泉蛋酱汁,食落口有d软骨碎,口感十足😍五花腩肉质鲜嫩,肥瘦均匀,食落唔会太油腻😋鸡颈
最近去左尖沙咀宝勒巷既日式居酒屋Akoya🏮
上到去已经被环境气氛所吸引😍
店内外装修充满日本风🎌
加上柔和既灯光,感觉好舒适!
啱晒放工黎同朋友倾计食野relax下🥰

店内提供既食物种类选择多❣️
刺身、串烧、沙律、乌冬、饭⋯
样样都好高质😋

❥ 明太子煎蛋卷 $88
连埋滑嘟嘟、充满蛋香既蛋卷一齐食,成件事岩岩好🤩唔会过腻!

炸鸡软骨 $68
新鲜炸起热辣辣🤩好脆口!
鸡软骨份量都唔少😚食落好爽口惹味🙌🏼

刺身拼盘7点盛 $380
黎到日式居酒屋点都要试下佢既刺身🤭

❥ 鸡汤卡邦尼拌乌冬 $98
一听个名就估到系好creamy既乌冬😋😋😋
果然同我期望一样,每一条乌冬都挂满卡邦尼汁✨

❥ 炭火烧拼盘6串 $180
五花腩肉质鲜嫩,肥瘦均匀,食落唔会太油腻😋鸡颈同鸡肾肉质爽口,有嚼劲!
青椒仔上洒上木鱼碎,味道甜中带咸香,好香口👍🏻

❥ 鹌鹑蛋 $36
真系有好多串烧既选择(^ν^)
所以我地加左鹌鹑蛋串烧🥚
鹌鹑蛋口感软滑,咸咸香香!

❥ 肉厚活3年帆立贝 $148
帆立贝超大只🤩🤩🤩
将佢切成一粒粒,一粒一啖,食落鲜甜爽口😆
值得欣赏既系上枱时店员喺贝壳下加左火🔥令帆立贝可以keep住温热状态,食落更加好味🤤

❥ 明太子牛油烧饭团 $72
见好多人推介呢个饭团,所以都叫左黎试试🍙
饭团用牛油烧成饭焦,劲香口🥰
连埋浓郁既明太子同埋木鱼丝一齐食,味道好perfect🫶🏼✨

❥ 鸡蛋布甸 $38
卖相好可爱🍮
布甸口感Q弹绵密,蛋香味浓,唔会过甜,同微苦既焦糖酱味道好夹,好推介🤤👍🏻

❥ 豆奶布甸 $38
豆奶味既布甸都唔错😌奶味浓郁🤍
食埋甜品真系觉得好满足(^∇^)

❥ 香柠Mojito $58
我地拣咗冇酒精🍹
味道清新爽口,带有啖啖既青柠香气🍋‍🟩
有助解腻解渴!
2024-06-05