2022-01-07
就到新年喇,又系时候食盆菜🥰 新春佳节莆田推出足料靓盆菜😍 人多/同亲戚屋企人食饭会系个唔错既选择👍🏻 餐厅位置阔落坐得舒服!另外盆菜有提供外卖,系屋企照样可以食到靓盆菜过年❤️✦ 盆满钵满鲍鱼大虾盆菜 - - - $𝟵𝟴𝟴 / 𝟰人份 ⭐️𝟭𝟮种食材:瑶柱、鲍鱼、海参、花胶、花菇、蛏干、鸡翅、烧肉、发菜、大虾、白灵菇、萝卜‼️ 好足料一定够分,全部都大大只好入味😍 另外仲有𝟲人份($𝟭,𝟰𝟳𝟴)、𝟴人份($𝟭,𝟵𝟲𝟴)、𝟭𝟬人份($𝟮,𝟯𝟴𝟴)!✦ 福建特色海蛎煎 - - - $𝟭𝟭𝟵 ⭐️莆田正推行紧海蛎节,有唔同海蛎既菜式选择!今次试佐招牌既海蛎煎,一上菜个下已经觉得煎得好靓仔😍 同埋真系好足料好多蚝仔☺️✦ 酥炒芋芯 - - - $𝟴𝟵 ⭐️我本身个人唔太好芋头,觉得好粉好鞋又冇咩味,但系呢碟炒芋芯,真系非常推荐,好好食!面头好似焦糖咁脆脆地,嗌落完全唔粉💕 我食佐劲多旧😝 第1次觉得咁大旧芋头都咁好食👍🏻✦ 扁肉汤 - - - $𝟮𝟮/位福建经典菜之一。皮同馅都系以用猪肉制成,伴埋汤同紫菜作为前菜唔错😋✦ 红菇海鲜卤面 - - - $𝟭𝟬𝟴红菇、蛏干、鲜虾同埋花蛤,微微带啲菌香,红汤面成
✦ 福建特色海蛎煎 - - - $𝟭𝟭𝟵 ⭐️
✦ 酥炒芋芯 - - - $𝟴𝟵 ⭐️
✦ 扁肉汤 - - - $𝟮𝟮/位
✦ 红菇海鲜卤面 - - - $𝟭𝟬𝟴
红菇、蛏干、鲜虾同埋花蛤,微微带啲菌香,红汤面成个卖相好靓☺️
✦ 软煎黄花鱼 - - - $𝟭𝟴𝟴
大黄花鱼淋上秘制酱汁,又系靓靓上碟,鱼肉几滑溜👍🏻 少少皮脆肉软~