2024-03-17
今日嚟到十三姨 @lady13kitchen 尖沙咀嘅新舖原因系我哋喺佢IG度抽中咗奖😌😌😌,可以免费试吓佢哋嘅蟹粉捞面。但我哋先试吓佢哋嘅招牌:老板娘鹅肝煎蛋捞饭 $148 🦢佢嘅卖相几靓仔,有三大块鹅肝、生鸡蛋、干葱、XO酱等等嘅配料。餐牌建议我哋要加入佢哋秘制嘅捞饭豉油。将生鸡蛋、XO酱同豉油捞埋一齐之后,味道咸咸香香,有少少辣味,同时鸡蛋俾返少少厚度。小编成个饭最欣赏就系佢嘅调味。至于主角鹅肝虽然系三大块,但唔算好厚。同时小编预期鹅肝系会外表煎到香脆,咬落去外脆内嫩。佢确实有煎过,但食起嚟系偏淋嘅。至于鹅肝嘅油香都充足,但唔算好好食。味道🐽🐽🐽 🐽鲜蟹粉捞阳春面 $158 🦀(中奖免费😌)成个餐仪式感满满,采用沾面方式,面同汁分开,可以自主决定捞几多。另外仲提供一个用「爵」装住嘅浙江醋🤣,同一杯姜茶,小编真心觉得啲餐具几靓!食物方面,可以清晰见到蟹粉入面有唔少蟹膏蟹肉,份量好足!味道几鲜味,一啲都唔腥,但唔算好重蟹味,要加埋浙江醋先会提升返啲。阳春面就普普通通,幼面都啱小编胃口嘅。味道🐽🐽🐽
老板娘鹅肝煎蛋捞饭 $148 🦢
味道🐽🐽🐽 🐽