同屋企人庆祝生日,就唔煮饭喺旺角揾间评分睇落ok,又多选择嘅黄店,令和锅物居酒屋试下,主要俾佢嘅寿喜烧同石板烧肉吸引🥳而旺角呢间多啲「卡位」,好似坐得舒服啲都啱同屋企人食。由于唔知食咩好,我哋直接拣咗个四人前,谂住咩都试啲,有啲好好味,有啲小食又有少少出事😹即刻睇吓食咗咩﹗------------------------四人前是日沙律自选前菜两款( 我㨂咗日式炸鸡同和牛他他)和牛他他👍🏻好开胃,几特别,牛嫩。日式炸鸡:👍🏻热气啲,但热上,鸡肉唔柴,唔错的-------烧广岛蚝 4只👎🏻:赞嘅系蚝都叫大只,但海水味真系几重,整体好咸,加埋个酱有少少酸,近似蕃茄酱( 可能唔啱个人口味啦,我宁愿系就咁烧/蒜烧,个酱唔夹之余冇平衡到较重嘅海水味🤢。-------什锦天妇罗:👍🏻炸粉唔厚啱啱好,而且款式都多,款款都几好食,南瓜甜,虾有一人一只。-------石烧美国安格斯肉眼扒:👍🏻👍🏻👍🏻🌟佢一开头会帮你剪开细细粒,再俾你根据自己想要嘅熟成度自己烧番。味道简单咁讲,全家都觉得好好食😋,好嫩,牛味香口油脂啱啱好,最推介🤩﹗-------锅物美国安格斯肉眼片(400g)👍🏻👍🏻(汤底可选寿喜烧/猪
------------------------
四人前
是日沙律
自选前菜两款( 我㨂咗日式炸鸡同和牛他他)
锅物美国安格斯肉眼片(400g)👍🏻👍🏻
(汤底可选寿喜烧/猪骨汤:我㨂咗寿喜烧)
呢个值得一赞系份量都几足,而且啲雪花片几靓,一大碟全部都大大块好靓仔咁,都好食
烧饭团/茶渍饭( 可转:蟹膏饭结果要咗全部蟹膏饭):🤭
可能我对蟹膏饭期望太高,冇谂过嚟到得番一小笃😹系冇蟹膏味⋯⋯比起平时食个种韩国罐头蟹膏嘅话,主要得饭素味。🤦‍♀️
烧日本红头年糕:👎🏻
我去日本都叫做接受到小团子😹但呢个摊冻咗之后又硬又冇味,红豆味都冇,真系唔好食🤢
推荐:🌕🌕🌕🌕🌘
性价比:🌕🌕🌕🌕🌗
🗯️:环境相对油烟较重(冇计有石烧牛)但款式几多,串烧、石烧牛、刺身、锅物咩都有🥰,而且好多日本酒拣,虽然今次都有部分小菜唔啱食( 主要麻麻地个烧蚝🙊),但其他算几好,会想有下次,但就拣晒我觉得好食/想食嘅嘢,好似石烧和牛、刺身、天妇罗、寿喜烧咁。🤣
什锦天妇罗
是日前菜