2023-05-04 593 浏览
【屯门区】【潮成园】好耐冇做屯门区,以十八区 foodie 嚟讲真系失德败行,嚟紧会再忙啲,所以我都要谂好唔好改名,唔好吹到咁大。网上睇好多吹到好大嘅,好多时都系空头支票,我唔想自己都系咁。虽然我明知冇乜人睇我,但我都唔想咁嘛。咁喺改名之前就不如尽力踏实啲做好佢,虽然唔知女同事而家仲有冇睇我写嘢,但系就算佢唔睇,都当自己做好一件事佢,唔好好似港铁新动力咁。而今次嚟到屯门码头呢边见到呢间「潮成园正宗手打牛丸大王」,就有兴趣。见佢灯火通明咁,间嘢企企理理就入去,用 $43 叫个「牛腩牛杂粗面」,普通咗啲,系牛肚几爽口令我留下印象。加 $3 饮杯「热柠茶」,侍应阿姐系咁话抵,咁咪叫埋。我食嘅呢日系香港天气转冻嘅第一日,叫热饮合理吧。大家睇开我去粉面店啲 post 就知我实叫多碗嘢嚟娱吓宾,放心我系会食嘅。叫个 $28 嘅净「弹牙双丸」,即系爽滑牛丸拼自制鱼蛋,侍应哥仔话每样两粒,冇净牛丸六粒咁抵。之但系我为咗影多样畀大家睇,都系要双拼。碗嘢上到嚟系每样有三粒,牛丸系爆汁𠮶只,几好食,鱼蛋都 okay,成件事几好。食埋 $20 嘅「香脆带骨鱼皮」,佢唔系即炸,系厚身啲𠮶款,脆得嚟鱼味都浓,唔错

碗嘢上到嚟系每样有三粒,牛丸系爆汁𠮶只,几好食,鱼蛋都 okay,成件事几好。食埋 $20 嘅「香脆带骨鱼皮」,佢唔系即炸,系厚身啲𠮶款,脆得嚟鱼味都浓,唔错。咁样食两碗嘢加个小食连嘢饮 $94,都算几好,唔差嘅。。。

(地址:屯门湖翠路2号美乐花园商场地下69-70号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #美乐 #屯门码头 #潮成园正宗手打牛丸大王 #潮成园 #牛腩牛杂粗面 #弹牙双丸 #爽滑牛丸 #自制鱼蛋 #香脆带骨鱼皮 #1am0878 #1ambackup