2024-05-21
【屯门区】【丽馨小厨】有唔少人问过我边度食小炒好食得嚟又抵食,不过我一直都畀唔到一个好好嘅答案佢哋,估唔到今次同皮蛋哥喺屯门就食到间咁嘅嘢。我哋都系晏昼入去谂住食个晏,点知都几有惊喜。皮蛋哥试 $58 嘅午餐「剁椒豆卜蒸鸡」,配白饭,辣辣哋几惹味几正㖞。我就试咗个 $59 嘅常餐,不过佢哋𠮶啲常餐就唔系茶餐厅𠮶啲,而系有「五香牛肉面」、「煎饺」两只同「豆浆」嘅配搭。呢几样嘢都几好食㖞,尤其系杯豆浆,系店家自己磨嘅,清甜解渴。我哋同时都有试豆浆,都觉得真系几好,唔差过啲上海菜餐厅。另外我哋仲试咗两个小食,皮蛋哥至爱 $42 嘅「沙姜猪脚」,啲猪脚入晒味好香,吮到佢鬼咁开心。而我就比较中意之后试嘅「椒盐鲩鱼腩」,价钱 $68,炸到脆卜卜得嚟鱼肉又够嫩滑,同埋大大碟,送啤酒嘅话一流。咁样食法夹埋先 $227,系咪好抵食先。。。(地址:屯门仁爱堂街1-43号丽日阁地下3-4号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies
(地址:屯门仁爱堂街1-43号丽日阁地下3-4号舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #丽馨小厨 #杯渡 #何福堂 #五香牛肉面 #煎饺 #豆浆 #午餐 #常餐 #剁椒豆卜蒸鸡 #沙姜猪脚 #椒盐鲩鱼腩 #1am1394 #1ambackup