2021-06-11
🚶🏻位置:位置较难揾,上环E1 exit 出咗后向右行直行,见到七仔同万宁中间𠮶条巷仔转入去,行到最顶就揾到。条巷仔有啲似后巷,见图十。环境:有落单位置同等候位置,唔洗企喺条街等,加分。因为出面系行人区嚟,见到就算有6,7个客,店铺内都仲有位嘅。同埋店主好中意2ne1 wor AvA!!! btw 石墙影落超有feel!💡约朋友食cafe𠮶阵,朋友好坚持去到中环𠮶头一定要买杯nuttea 先走😂佢屋企成日话「有钱一定要买杯nuttea,唔买系因为无钱」😂😂家姐仲话试过由观塘返屋企,塞咗个几钟车之后,奶盖仍然屹立不倒,无同茶融埋一齐,超神奇。💡注:店主话nuttea 嘅奶盖mostly 系用五种果仁做成(喺杯嘅背后都有写嫁原来!),就系榛子、杏仁、合桃、腰果、夏威夷果仁,完全无奶,对于唔饮得奶嘅朋友简直系一大喜讯!但对以上其中一种果仁敏感嘅朋友仔就一定要衡量清楚风险先试啦~⚪️粉红莓好坚果奶盖茶(店员推荐:微糖) $47呢个系季节限定嫁,净系近排先有~先讲个奶盖,店员会比个wood spoon 你食奶盖,心谂有冇咁夸张用要匙羮食😦睇返条片,又真系有必要😦因为你唔手动搅匀佢,佢真系唔会同杯嘢
⚪️粉红莓好坚果奶盖茶(店员推荐:微糖) $47
呢个系季节限定嫁,净系近排先有~先讲个奶盖,店员会比个wood spoon 你食奶盖,心谂有冇咁夸张用要匙羮食😦睇返条片,又真系有必要😦因为你唔手动搅匀佢,佢真系唔会同杯嘢饮融合埋一齐,超级挺身。杯嘢饮就酸酸甜甜,坦白讲我觉得如果士多啤梨茶净系甜就会好假,净系酸又会好奇怪,酸酸甜甜先系食落口𠮶只味,所以我好中意。其实微糖都有少少甜,但沟埋奶盖,但酸甜度就啱晒我口味。Anyways, 呢杯嘢真系好正,好啱夏天饮。
评分: 🌕🌕🌕🌕🌕
回头率:🌕🌕🌕🌕🌗
⚪️牛油果坚果奶(店员推荐:半糖) $46
朋友话想试好耐,就决定今日嗌!本身想拣无糖,但见到侧边有个告示话全部都系新鲜水果打成,惊净牛油果无乜味,最后都系嗌咗半糖。呢杯牛油果味好出,仲食到牛油果肉,饮完就好似食咗成个牛油果咁,正!不过佢觉得奶盖茶比坚果奶好饮啲,下次嚟会嗌返奶盖茶。
评分: 🌕🌕🌕🌕🌗
回头率:🌕🌕🌕🌕🌑
‼️优惠详情🤤🤤
铜锣湾分店:1)Whatsapp 落单满$200送黑芝芝坚果奶;2)现场落免费加黑糖冻。
旺角、葵芳、太古分店:1)Whatsapp 落单满4杯送黑芝芝坚果奶;2)现场落单免费加黑糖冻;3)买两杯以上送坚果酱一瓶
九龙湾分店:逢星期一、二,现场落单可半价换购黑芝芝坚果奶或黑糖姜姜坚果奶。
👭🏻人数:2
💵总金额:$93