由于鸡翼工作嘅关系,知道咗呢间Cafe嘅存在,所以衬住放假,一于带栗子黎试吓。一入门口,第一个感觉系:哗⋯好大呀!主要分成2部份,一边系餐厅,而另一边系售卖家品。而我哋去到系大约下午3点左右,虽然唔洗等位,但都好Full了。落单嘅时候,Waiter哥哥同我哋讲限时食个半钟。如果系想放慢节奏同朋友倾吓计食餐饭的话要注意呢一点啊!我哋点咗2个午餐当日既是日餐汤系忌廉磨菇汤几香浓而且有切碎磨菇粒增加咬口感,不过如果加小小橄榄油应该会更香。CC评分:3.4/5主菜分别点咗肉眼扒配红酒干葱烧汁($168)同埋香芒忌廉汁烩带子螺丝粉($118)肉眼扒点咗5成熟,但一切开睇就知这好明显系超过7成,好韧⋯韧到好似7成熟咁⋯⋯配埋啲汁,好似平时茶餐厅嘅味道咁,失望。CC评分:2.6/5而个Pasta呢,香芒忌廉汁食落好Fresh,酸酸甜甜好醒胃。带子煎得几好,Keep到本身Juicy嘅质感,但好可惜,成碟嘢唔够热,只系暖,所以呢到要扣分。CC评分:3.3/5餐饮喺唔洗额外再加钱嘅情况下,就可以有好多款选择喇!我哋点咗Hot Mocha 同埋 Hot Green Tea Latte,Mocha比较重朱古力

一入门口,第一个感觉系:哗⋯好大呀!
主要分成2部份,一边系餐厅,而另一边系售卖家品。

落单嘅时候,Waiter哥哥同我哋讲限时食个半钟。
如果系想放慢节奏同朋友倾吓计食餐饭的话要注意呢一点啊!
我哋点咗2个午餐
当日既是日餐汤系忌廉磨菇汤
忌廉磨菇汤

CC评分:3.4/5

肉眼扒配红酒干葱烧汁

肉眼扒配红酒干葱烧汁
配埋啲汁,好似平时茶餐厅嘅味道咁,失望。
CC评分:2.6/5

香芒忌廉汁烩带子螺丝粉

带子煎得几好,Keep到本身Juicy嘅质感,
但好可惜,成碟嘢唔够热,只系暖,所以呢到要扣分。
CC评分:3.3/5

餐饮喺唔洗额外再加钱嘅情况下,就可以有好多款选择喇!
Mocha比较重朱古力味,盖过咗咖啡嘅味道,就好似饮紧劲浓嘅热朱古力咁!
Mocha

而Green Tea Latte相对味道较平均,如果可以再多小小绿茶味就Perfect池喇!
Green Tea Latte

食饱饱我哋就埋单,谂住参观吓另一边嘅家品部。
原来呢到系冇加一服务费架!唔怪得一直都唔系好多店员行黎行去睇吓有咩客人有需要LOL

家品主打售卖简约风格既木制家私,大部分都系日本品牌,所以价钱都唔算平架,不过值得留意系产地并非日本,而系中国甚至东南亚。

整体黎讲,呢到系一个令人感觉舒服嘅地方,约埋三五知己上黎饮杯咖啡都系一个唔错嘅选择,
但啲野食就相对上逊色咗小小喇!

CC总评分:3.1/5