【性价比之王🤯全港最抵食软心巴斯克芝士蛋糕】-美孚/土瓜湾街坊福音!太痴线!第一眼见到个价钱以为自己睇错🤣其实我已经试过几次 不过成日挂住食唔记得影相🥹🔍 抹茶巴斯克软心芝士蛋糕 $168/5吋 <👅👅👅👅.3/5>可能因为用咗小山园抹茶粉嘅关系 抹茶味好香😛亦都好清楚食得出结实嘅蛋糕同软心呢两种口感呢个价钱真系谂唔到有咩可以挑剔 每一啖都好享受🥺🫶🏻 🔍原味软心巴斯克芝士蛋糕 $128/5吋 <👅👅👅👅.8/5>口感creamy幼滑而且云呢拿味好出加埋软心效果 个人认为已经赢过出面80%嘅cafe🫡我同屋企人食到哇哇声🤣ps.买过几次之后发现原个嘅软心效果比起切件keep得好 建议大家买原个🤪📍Street Bomber (美孚)美孚百老汇街69-119号美孚新邨四期3号地舖📍Nonsense (土瓜湾) - 只限外卖土瓜湾北帝街143-155号顺辉大厦地下4号舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodies #香港美食 #美食推荐 #土瓜湾美食 #美孚美食 #土瓜湾 #甜品 #香港
【性价比之王🤯全港最抵食软心巴斯克芝士蛋糕】
美孚/土瓜湾街坊福音!
太痴线!第一眼见到个价钱以为自己睇错🤣
其实我已经试过几次 不过成日挂住食唔记得影相🥹

可能因为用咗小山园抹茶粉嘅关系 抹茶味好香😛
亦都好清楚食得出结实嘅蛋糕同软心呢两种口感
呢个价钱真系谂唔到有咩可以挑剔 每一啖都好享受🥺🫶🏻

口感creamy幼滑而且云呢拿味好出
加埋软心效果 个人认为已经赢过出面80%嘅cafe🫡
我同屋企人食到哇哇声🤣

📍Street Bomber (美孚)
美孚百老汇街69-119号美孚新邨四期3号地舖

📍Nonsense (土瓜湾) - 只限外卖
土瓜湾北帝街143-155号顺辉大厦地下4号舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodies #香港美食 #美食推荐 #土瓜湾美食 #美孚美食 #土瓜湾 #甜品 #香港食评 #香港甜品【性价比之王🤯全港最抵食软心巴斯克芝士蛋糕】
外卖自取
  • 小山园抹茶软心芝士蛋糕