餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

2023-10-21 523 浏览
中环不嬲都美食多多,而且好多餐厅装修都好靓,好岩一班朋友一齐系到揾间餐厅聚下,尤其系Happy Friday,但相对地价钱都比较高🙈朋友知我中意周围食,推介过呢间既龙虾汤牛角包值得试试,所以决定同朋友book位试试佢。餐厅空间唔大,座位都好有限,同隔篱枱差唔多贴住膊头一齐坐,但OpenRice book位除咗饮品之外,单点食物都有20% off,咁都可以接受既。整体食物质素系几好,全场满座但可能人手比较少,唔止上错食物饮品,甚至漏咗单🫠所以等野食既时间都比较长。龙虾汤牛角包 ($58 x 2 = $116) ⭐️⭐️好香焗好面包既味道,牛角包外脆内软,好有空气咁,切开牛角包,龙虾汤即刻溜岀尼😍汤好浓龙虾味,难唔得每枱都有点。美国顶级牛腹扒 配 香煎鸭肝 ($268) 虽然牛扒睇份量唔大,但有6oz左右,大约有四五成熟,食起嚟都几松软几Juicy。而鸭肝煎得好香,入口即溶。西班牙黑毛猪腩 & 黑毛猪颈 配苹果南瓜蓉($178) ⭐️Parma Ham &黑毛猪腩都煎得好香脆,好厚好够肉,而且好够油脂,配埋苹果南瓜蓉,香香甜甜,几易入口。龙虾汁带子意粉 ($218) 正常发挥,反而冇肉类咁吸引。

。龙虾汤牛角包 ($58 x 2 = $116) ⭐️⭐️
龙虾汤牛角包

。美国顶级牛腹扒 配 香煎鸭肝 ($268)
美国顶级牛腹扒 配 香煎鸭肝

西班牙黑毛猪腩 & 黑毛猪颈 配苹果南瓜蓉

。龙虾汁带子意粉 ($218)
正常发挥,反而冇肉类咁吸引。带子煎香左好香好弹牙,而龙虾汁配扁意粉因为汁较少,味道唔太足够,较普通
龙虾汁带子意粉

Drinks
。Sparkling Peach Cheesy ($52)
表有厚厚一层既芝士奶盖&玫瑰花瓣系面,好香芝士味,而底系有汽既桃汁+苺酱,甜甜酸酸,几好饮

。Lychee & Rose Matcha Latte ($39)
正常Matcha Latte味道,但整体绿茶味道够浓,而底部既荔枝味道都几甜

回头指数: ⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(TTL $801,人均消费$400.5)
环境质素: ☘️☘️🍀

* 享慢煮意 (善庆街) (中环)
中环善庆街9号地舖

同类餐厅 #cocofood_法国菜
同区餐厅 #cocofood_中环
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
西班牙黑毛猪腩 & 黑毛猪颈 配苹果南瓜蓉