哩間Cafe系我同女朋友嘅「老地方」,唔係指我地系度識,係因為哩度有好重要嘅回憶,不過今次第一次寫篇食評,唔講故仔😂位於將軍澳單車體育館嘅Cafe,除左空間都頗大,入面真系有單車🚲架!我地絕對唔系因為做完運動過嚟食,而系哩度環境好舒適,枱同枱之間夠空間,可以兩個人好好咁傾計。今次係平日夜晚嚟,唔需要等就有位,就算星期六日都好快入座。坐低睇完Menu需要出去counter order。我哋好少order二人套餐,因為我哋都幾細食,套餐有一個前菜,兩個主食,兩件cake同兩杯嘢飲。所以我哋叫咗一個飯、一個意粉,女朋友話想食芝士薯條,就叫多咗個小食,叫咗一杯野飲。漢堡系幾dry下🤦🏻‍♂️好在有啲sauce蕃茄汁甜甜酸酸幾好,份量都幾多。芝士薯條熱辣辣🤤芝士醫溶系面幾正,但要襯佢夠溶快啲食,不過系幼薯條,我女朋友扣左佢分🙊鍾意Peach味嘅我哋淨係叫左哩杯奶酪😋走唔甩餐廳系自助式斟水,會比個牌你等人上餐,哩個時候男朋友要「醒水」去斟杯水翻黎,然後同女朋友selfie下先🙊另外有個App可以儲coin換coupon for 送小食/其他優惠,消費每$50就有一個coin,但coins有期限使用,

蘑菇汁牛肉漢堡配珍珠米飯

漢堡系幾dry下🤦🏻‍♂️好在有啲sauce

意式蕃茄雞肉意大利粉

蕃茄汁甜甜酸酸幾好,份量都幾多。

芝士薯條

蜜桃奶酪

鍾意Peach味嘅我哋淨係叫左哩杯奶酪😋走唔甩

另外有個App可以儲coin換coupon for 送小食/其他優惠,消費每$50就有一個coin,但coins有期限使用,雖然系「老地方」,但隔下次翻黎食時啲coins已過期🤦🏻‍♂️

【情侶必選】除左系環境好適合之外,其實情人節就算無booking,walk in都唔洗等好耐就有位,價錢仲唔會斬你一鑊😆
芝士薯條
蜜桃奶酪