2019-05-28
又系食饭时间,今日系土瓜湾附近工作朋友知道我喜好拉面,就带左我去一间推介到一试啦入到黎,日本风环绕四周,地方阔落之余仲会令人有种放松既感觉,黑色做主题既店面,更有种高级既氛围一上枱就已经比炸到金黄松脆牛蒡吸引但系食拉面系要饮啖汤先,汤底何止浓郁,简直浓缩左鸡汤既精华什至有黏口既感觉,夹起拉面,有挂汤既效果呈现鸡胸白肉用慢煮既方式,令到整片都滑嫩叉烧亦轻轻用火灸烧,令肉既香味更加显著,整体上系味重浓厚,所以主厨加上大量京葱碎,并唔系装饰配菜咁简单,清爽微辛既口感,为成碗拉面减低负担开盖一刻,厚实既鳗鱼舖满整个饭盒,油份慢慢渗透出黎,令饭中多添一份鱼油香气,由于鳗鱼够新鲜,厚度简直一绝就系因为呢一个厚度,令到烧后仍然充满弹牙爽口,鱼皮仲有增加脆口既风味
朋友知道我喜好拉面,就带左我去一间推介到一试啦