好嘅食店唔一定装修华丽,呢间《醉标泰粤小厨》完全唔起眼👀装修简单,以家庭式经营小店。见餐牌有泰式菜同粤菜,见有我地最钟意食泰菜;又有至爱嘅酸菜鱼🐟所以就入去帮衬🍽入到店内,有位非常友善老板娘招呼我地👩‍🦱语气同笑容非常亲切,仲介绍餐牌上每项食物,虽然系小店,但都好多菜式选择👉👈仲系扫QR手机点餐的,好方便👍我地点了白汤酸菜鱼🐟🌶配薯粉猪红朋友唔食得好辣,所以只叫小辣🌶老板娘话系用加洲鲈鱼新鲜烹调,唔怪之得肉质咁滑啦,仲叫我地一定要饮个汤,另外可自由配料,我地选了薯粉猪红,个薯粉本身冇味,加入白汤酸菜鱼后,辣辣地烟烟靭靱味道唔错😋豉椒炒鹅肠哩碟鹅肠炒到好有镬气,店员哥哥送上枱时,我地已经忍唔住即刻食左一条🤤鹅肠又大条咬落好爽同够浓味潮洲蚝饼🦪同出面打冷有啲唔同煎法,呢只系薄身,但煎得好香脆卜卜,蚝仔都肥厚架,蚝饼同个鹅肠𩠌啤酒一流🍻马拉盏炒芥兰🌶芥兰炒得好翠绿,新鲜够爽,多🧄又辣辣地😋龙眼冰🧋椰汁冰🧉龙眼非常足料又大杯椰汁冰味道好香浓椰子味俩杯都好好饮哩度其实未到7:00已经坐满客,都见好多客人同老板娘有倾有讲,相信小店有唔少熟客来帮衬,另外我地埋单先知🤩「逢星期一至四8:00前埋单8折

我地点了
白汤酸菜鱼🐟🌶配薯粉猪红

豉椒炒鹅肠

潮洲蚝饼🦪

马拉盏炒芥兰🌶
芥兰炒得好翠绿,新鲜够爽,多🧄又辣辣地😋

龙眼冰🧋椰汁冰🧉
龙眼非常足料又大杯
椰汁冰味道好香浓椰子味
俩杯都好好饮

哩度其实未到7:00已经坐满客
「逢星期一至四
8:00前埋单8折,8:00后9折」
「星期三全日8折」👏👏

价钱已经唔贵仲有折添,食物质素高又够镬气,老板娘同店员又亲切又好服务😊会再来帮衬👍

2021-08-19
  • 煎蚝饼