原本以为猫猫Cafe食物质素都唔会话好高,但呢间Cafe真心有惊喜,我同朋友叫咗个$368二人餐,整体食物水平都好唔错。———————————————🌟杂菜沙律及餐汤先系嚟咗个杂菜沙律,蔬菜都好新鲜,连埋柚子油醋汁几开胃!餐单方面系南瓜忌廉汤,饮落甜甜地又有南瓜味都唔错。.🌟轻煎日本带子咸蛋黄烤南瓜饭呢个系最令我最有惊奇嘅一个菜式,个咸蛋黄味真心令到成个菜式升华,入口非常香。中间夹有南瓜肉,饭粒都住得好烟韧。中间一共有三粒带子,唔算话好大粒但系每粒都好鲜甜!.🌟香煎纽西兰草饲肉眼扒配薯角我哋叫咗五成熟,出嚟效果都好好。材料上唔会话系用好高质嘅牛,但胜在筋唔多同埋厨师技术好,熟成度掌握得好好,外皮煎得靓入面有够粉嫩。.🌟精选甜品甜品方面系有椰子雪糕,椰子味重又唔会话太甜,配上少量杂果同朱古力酱,作为收尾都唔错。.🌟山政浓口焙茶呢度嘅热焙茶latte味道香浓,又唔会太甜,重点系会拉个好靓嘅花,今次我就有拉咗个熊仔连同手掌,真系非常得意打卡一流😍.🌟冻式部之昔另外就叫咗杯冻嘅抹茶latte,抹茶味都算浓郁👍🏻.🔸整体评价🔸猫奴真系一定唔可以错过,餐厅入面有十几只猫陪你一齐食嘢,基本上全部都好

———————————————
🌟杂菜沙律及餐汤
🌟轻煎日本带子咸蛋黄烤南瓜饭
🌟香煎纽西兰草饲肉眼扒配薯角
🌟精选甜品
🌟山政浓口焙茶
🌟冻式部之昔
另外就叫咗杯冻嘅抹茶latte,抹茶味都算浓郁👍🏻
🔸整体评价🔸
猫奴真系一定唔可以错过,餐厅入面有十几只猫陪你一齐食嘢,基本上全部都好乖,唔会怕人又可以随便摸。餐厅入面一啲异味都冇,啲猫猫都打理得好干净,推荐各位钟意猫猫嘅朋友都可以过嚟治愈心灵❤️
  • 轻煎日本带子咸蛋黄烤南瓜饭