最近Cafe Hachiko以全新面貌重开,融合左cafe同日式whisky lounge嘅装修元素,呈现左艺术感嘅一面⭐️入到去一定比佢极奢华嘅Bar枱吸引住眼球🥃店仔细细但气派非凡✨🥃宇治抹茶白玉拿铁 ($58)渐层效果嘅Green Tea Latte超级instagrammable🍵以有机宇治抹茶调制而成,入口茶味高浓,配上烟韧嘅白玉令口感大层🍡除抹茶外,另有焙茶味可选👍🏻但我都系prefer饮咖啡多,始终惊喜都系不大。🥃Carbonara ($88)蛋味香浓,重芝士,意粉烹调时间拿捏不错,口感有嚼口👍🏻唯烟肉建议可以再煎㶶少少,令佢有㶶边同脆口效果🍝Cafe嚟讲食物品质尚算可以🈴🥃French Toast with Berries ($88)份量较多‼️沾左蛋浆煎香嘅French Toast配上Maple syrup、肉桂粉、Berries同牛油,系邪恶嘅味道😈唯Berries同toast嘅比例唔平均,食到最后会只剩下toast,无哂其他伴碟,令感觉有啲斋😐但甜度拿捏唔错同埋toast都扎实有口感👍🏻整体嚟讲,环境真系满分,食物质素都不过不失👍🏻推荐大家嚟感受下呢度嘅氛围,绝对同去

宇治抹茶白玉拿铁

焙茶拿铁

🥃宇治抹茶白玉拿铁 ($58)

Carbonara

🥃Carbonara ($88)

French  Toast  with  Berries

整体嚟讲,环境真系满分,食物质素都不过不失👍🏻推荐大家嚟感受下呢度嘅氛围,绝对同去旺角其他cafe嘅感觉唔一样🎇迟啲夜晚会摇身一变变成酒吧,我都会想再嚟感受一下另一种气氛🍸
宇治抹茶白玉拿铁
焙茶拿铁