众所_知,旺角系手打柠檬茶嘅战场,有好多唔同嘅内地品牌进驻,小编今日经过肥姐,见到一间手打柠檬茶店,同平时青BB嘅内地茶饮店好唔同,查一查原来系香港嘅本土品牌 @cha_cha_lemon ,仲有唔少特别嘅茶底选择,仲有马田推介😂,于是就试试佢。荔枝玫妹 $35蜜桃少女 $35呢度嘅茶底除咗基本嘅红茶绿茶、鸭屎香乌龙茶之外,仲有其他嘅果味茶底,例如系荔枝玫瑰红茶,会有淡淡荔枝味,亦都会配上唔少嘅玫瑰花花瓣,味道比较少女。另外亦都有蜜桃乌龙嘅茶底,同样系淡淡的果香,茶味亦都比较清香,系几消暑。香水柠檬嘅香茅味反而唔算太突出,同平时嘅黄柠檬差唔多。整体嘅感觉似特别茶底嘅港式柠檬茶,钟情香水柠檬𠮶种特别香气嘅朋友就未必适合啦。另外小编觉得呢度嘅饮品名都几尴尬,搞到小编红都面晒。味道:7/10抵食:6.5/10环境:6/10檬茶茶手打柠檬茶 (旺角)旺角登打士街58号地下4B号舖

荔枝玫妹 $35
蜜桃少女 $35

另外小编觉得呢度嘅饮品名都几尴尬,搞到小编红都面晒。

味道:7/10
抵食:6.5/10
环境:6/10

檬茶茶手打柠檬茶 (旺角)
旺角登打士街58号地下4B号舖