2024-08-15
今日去咗旺角一间叫「REFLECT Restaurant & Bar 」嘅餐厅食墨西哥菜,餐厅嘅装修非常有情调,室内嘅灯光昏暗,有一个好靓嘅酒吧枱,室外嘅位置亦都好舒服,啱晒同朋友倾偈,墙上有幅好大嘅涂鸦壁画,另外有大风扇吹住,夏天才户外都唔怕热。🍊 手工单骨炸鸡翼单骨鸡翼食起上嚟好方便,而且鸡翼新鲜炸起,外皮酥脆,加上特别嘅薄荷乳酪酱,有种清新而唔油腻嘅感觉🍊 墨西哥夹饼派对食墨西哥菜又点少得Tacos! 呢个墨西哥夹饼派对有三件,馅料系蘑菇、鸡肉同牛肉各一件,外层系炸玉米饼,食落香脆而且玉米味道浓郁,唔同嘅馅料都系配牛油果酱、莎莎酱同酸忌廉,味道酸甜好开胃🍊 鸡肉芝士馅饼Quesadilla亦都系另一样墨西哥菜必嗌嘅餐点,外层系煎玉米饼,比起Tacos冇咁脆口,不过玉米嘅味道一样浓郁,馅料夹住芝士同鸡肉,配料系蕃茄粒、洋葱粒、牛油果酱同酸忌廉,口感味道丰富,而且重饱肚感🍊 海胆酱大带子扁意粉推介呢个意粉比钟意食海胆嘅朋友,海胆酱味道浓厚,质地浓稠,满满地挂喺每一条扁意粉上面,香煎大带子嘅口感爽口弹牙,三粒都几大粒,杂锦香菇吸满晒海胆酱,成个意粉食完好满足📍旺角西洋菜南街74-84号
🍊 手工单骨炸鸡翼
🍊 墨西哥夹饼派对