2024-04-15
我喺得闲嘅日子,一心想喺晚餐𠮶阵食一顿豪华嘅大餐,于是我拣咗星荟馆去实现呢个欲望!🙌一落倒入到餐厅,我就己经被𠮶度嘅大气装潢同巨型屏幕吸引住。第一啖嚟咗浓汤花胶鸡丝羹,汤鲜美浓郁,鸡丝同花胶嘅结合,带出一种浓郁嘅好味道。🍲😋菜式简单又丰富,仲好夹饼😉我面对星荟十八盏嘅时候,无咩可以形容喺心中𠮶种狂热嘅感觉。呢个菜式嘅每一部分都令我惊艳。✨每次嗌完落儹嘅当下,再嗌下一样,叫人好似进入一个不断发现嘅世界。🌏讲到黑胡椒龙虾伴煎米底,呢个菜色令我感到亢奋,龙虾嘅滑嫩同新鲜,嚟结合黑胡椒味,就连米底都并唔使退色。😍🍛椒麻老卤乳鸽,佢嘅味道实在太美妙,乳鸽嘅香味跟埋椒麻嘅气味就彷如一首情歌般扑面而来,令我们嘅心情嗌好全部升上云霄。🎶🕊️最后食到云雾原只脆皮乳鸽伴烟熏蛋,谱出最后一个味蕾嘅颂歌,鸡肉嘅风味同烟熏蛋,搭配得太完美,完成咗一场感官嘅舞蹈,令人感动。🥚👏🏻如果你想点忘记平常生活上嘅压力,同时享受高级粤菜,那「星荟馆」就系你嘅首选。😄无论系点样睇,呢间餐厅都能够完成你所有嘅期望,并比你希望之外嘅惊喜。来一次,你就知道我讲嘅系几有道理👍🏻🎉