老实讲斋听个名唔知点解会觉得系食台湾嘢😂人地其实系食新加坡菜㗎!入到去坐低先知原来佢连续5年都系米芝连推介,即刻期待值拉满🤣餐厅位置相当难揾🤯系书局街再转入去嘅一条小街。里面墙身同餐枱纸都有好多得意嘅插画🎨几有文青艺术风格㗎~ 餐厅面积唔大 座位唔算好阔落,而且要到齐人先可以入座🤔🌟NASI LEMAK 椰浆饭 ($65)小编对椰浆饭都有啲研究嘅😌次次食星马菜 如果唔嗌大菜就一定叫椰浆饭。今次呢个椰浆饭椰香味系有嘅 但比较低调😄隔离放咗啲应该系叁巴酱黎调味,份量都足够捞晒成个饭,捞完即刻惹味劲多😉 鸡翼味道唔错嘅几juicy,但炸到有啲硬 唔够酥脆。个蛋唔好睇佢白雪雪咁,小编就系无留意一口啪咗入口,咸度...堪比咸蛋🤯 整体味道不过不失啦,未去到会专程黎食嘅程度🤫🌟咖喱猪颈青饭 ($68)咖喱一啲都唔辣 味道偏甜🍛感觉似沙嗲王个白咖喱!唔知系咪果日水准发挥一般定对佢期待值太高,同行嘅人觉得猪颈肉肉质偏干,味道普普🥺有啲失望添~味道:🌕🌕🌕🌘🌑环境:🌕🌕🌕🌕🌘价钱:🌕🌕🌕🌖🌑

🌟NASI LEMAK 椰浆饭 ($65)

🌟咖喱猪颈青饭 ($68)

味道:🌕🌕🌕🌘🌑
环境:🌕🌕🌕🌕🌘