2024-04-30
冇乜嘢比啲好料新鲜嘅拉面更能打开我胃口喇 🤤 𠮶日闯入将军澳一间名叫乐面嘅拉面店,食完之后真心推介 💘 我整个set俾人点嘅系鸡香盐汤配豚鶏肉同琥珀之味酱油清汤配豚鸭肉,两者都各有各嘅滋味,美味得我唔知拣边款好 😍嚟讲翻鸡香盐汤 💮 出品,佢又清且醇,味道实在诱人,同咸味调和得恰到好处,我系香香嘅天然盐味中👍独有鲜味嘅汤底,一啖一啖都系享受。 流心嘅酱油蛋就好似里面隐藏嘅宝藏,温柔嘅黄焖汤激起咗豚肉嘅肉香,加埋煮得啱啱好嘅鸡肉,味道越嚼越醇厚,口感层次丰富,感觉好食得停唔到口☺️。黎到琥珀之味酱油清汤 👌肉食边平常都赞个味好,呢个汤底更系让我惊喜。淡淡嘅酱油清汤嘅香味,喺口腔之间迸发,似乎带嚟咗无穷嘅滋味。肉质鲜嫩嘅豚鸭肉,再配上细腻嘅配料,真系美味到极点,饮汤食肉,两者恰到好处,点继可以忍受到呢一种诱惑呢?🥰🍲惊喜未完,还有一个画龙点睛 嘅椒盐炸鱼蛋串🤩 佢外皮酥脆,入面嘅鱼蓉爽滑香滑,令人爽口无比,我会好记得佢嘅味道架嘞👅 靓鱼蓉配上恰好嘅盐香,美味程度为各位食客带嚟味蕾上嘅饕餮作答🥳乐面嘅拉面系真材实料,佢哋保持食材新鲜度嘅紧张感,就如我哋饮廷饮足嘅汤底同新鲜豚鶏肉一模一样。 我离
乐面嘅拉面系真材实料,佢哋保持食材新鲜度嘅紧张感,就如我哋饮廷饮足嘅汤底同新鲜豚鶏肉一模一样。 我离开嘅时候,我已经在计划下次再黎乐面品尝别款嘅拉面喇,寻味之旅还未完,继续等待我嘅味蕾发现新世界 🚩🍜