2019-07-18
今晚再一次黎登打士街广场,帮衬嘅系10楼嘅Go Dutch Cafe。一出䢂门就见到一阵非常精致嘅吊灯🤓 cafe 内柔和嘅灯光令到人一种几舒服嘅感觉坐低之后侍应就同我地介绍一下餐牌有啲乜嘢选择,我哋最终拣咗一个二人套餐;如果单支嘅朋友,亦都可以拣普通嘅set meal。由于我同女朋友最近都热气,所以都冇叫到煎炸嘢食同埋冻饮。而啱啱喺餐牌见到饮品一栏,就有好多养生嘅茶饮😆😆😆 而且好贴心咁写咗每款嘅功效👍🏽👍🏽✅ 桂圆红枣茶✅ 柠檬草茶嘢食系即叫即整,大概15分钟左右之后,第一款小食就送上😛 等候嘅中途可以叹住茶睇住旅游书慢慢享受下时间(大量旅游书籍喺吊灯之下📚)✅ 意式肉酱焗大蘑菇大蘑菇又厚又大🤣切落去很有切牛扒的感觉🍴食落大大啖,好满足🤭 面层芝士肉酱流晒出来🤤✅ 自家酿制芝心烟肉鸡柳长通粉完美地将芝士同烟肉酿入鸡柳当中去炸,口感非常丰富👍🏽不过长通粉嘅质感「粉」咗啲,唔够爽😬✅ 黑松露软壳蟹意粉阵阵黑松露极为惹味🥰 酱汁非常Creamy,意粉软硬度刚刚好,色泽又靓软壳蟹一大只趴系度好震撼,又脆口🦀🆗 纽约芝士饼钟意食cheese cake的朋友,一定唔会对new york che
✅ 桂圆红枣茶
自家酿制芝心烟肉鸡柳长通粉
✅ 黑松露软壳蟹意粉
黑松露软壳蟹意粉
黑松露软壳蟹意粉
软壳蟹一大只趴系度好震撼,又脆口🦀
🆗 纽约芝士饼
纽约芝士饼
钟意食cheese cake的朋友,一定唔会对new york cheese cake 陌生,香滑味浓但又不腻;芝士味不会太重,可能系面头忌廉中和咗啲芝士味🤨
✅ 榛子朱古力比利时窝夫
外面够脆里面松化,松饼同空气忌廉之间注入咗榛子朱古力酱,细细旧,食完饱饱啱啱好🥳
最后,原来呢一间Cafe仲有一个好大嘅area,绝对适合成班人包场聚会
——————————
食物质素:7/10
环境卫生:7/10
舒适度:7/10
服务:7/10
性价比:7/10
总评分:7/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相机食先 #旺角